ОГЛАСНА ТАБЛА
УЖИЧКЕ ВЕСТИ ФОТО РАЗГЛЕДНИЦА

Министар Никола Селаковић обишао реконструисане просторије три ужичка удружења особа са инвалидитетом

У пратњи градоначелнице Ужица др Јелене Раковић Радивојевић, својих сарадника и представника компаније “Дунав осигурање”, министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Никола Селаковић обишао је реконструисане просторије три ужичка удружења особа са инвалидитетом. На иницијативу министарства, у оквиру пројекта “Србија без баријера”, за њихово уређење компанија “Дунав осигурање” издвојила је више од милион динара, док је град преузео трошкове грејања.

Изразивши задовољство што су Удружење за помоћ особа са аутизмом, Удружење “Анђели” и Удружење мултипле склерозе Златиборског округа, која окупљају око 130 чланова добили простор у коме ће моћи лепше и боље да раде, министар Селаковић захвалио се компанији “Дунав осигурање” која је веома брзо реаговала на иницијативу министарства.

“Пре око пола године са свим ужичким удружењима разговарао сам о њиховим проблемима и испоставило  се да је највећи проблем ова три удружења неадекватан простор. Како је простор у власништву компаније “Дунав осигурање” замолили смо их и они су пристали да простор адаптирају и уреде у шта су уложили преко милион динара. И Министарство за рад запошљавање борачка и социјална питања, кроз конкурсе које спроводи Сектор за заштиту особа са инвалидитетом подржава рад свих ужичких удружења и савеза. 3 387 000 динара издвојили смо ове године, а за само ова три удружења чије смо просторије данас посетили издвојено је 1 104 000 динара. Још једном желим да се захвалим компанији “Дунав” и њеном руководству на уложеним средствима и граду, који заједно са министарством води посебну бригу и подржава рад особа са инвалидитетом али и сваког грађанина Ужица који има одређену врсту посебних потреба, чијим задовољењем, савладавамо баријере и стварамо и Ужице и Србију без баријера”.

Градоначелница Ужица др Јелена Раковић Радивојевић подсећа да сва ужичка удружења имају снажну подршку града. Према њеним речима, у сарадњи са њима ради се на решавању проблема запошљавања али и приступачности.

“Стално радимо и на унапређењу инфраструктуре, коју прилагођавамо особама са инвалидитетом, изградњом тактилних стаза, прилазних рампи и лифтова свим установама и организацијама било да је реч о здравственим, образовним или установама културе. За повећање приступачности у области јавног превоза недавно смо и награђени. Преко Градског центра за услуге социјалне заштите, чији смо оснивачи  особе са инвалидитетом у прилици су да користе све услуге, а оно што их сигурна сам радује је да ће ускоро, поред  Дечијег боравка за особе ометене у развоју почети да функционише и Дневни боравак за одрасле ометене у развоју. Ми из Градске управе у сталном смо контакту са удружењима и у директној комуникацији са њима радимо на унапређењу квалитета живота свих њихових чланова”, нагласила је градоначелница.

Бранко Симић директор главне филијале “Дунав осигурање” Ужице истиче да се његова компанија са задовољством укључила у кампању “Србија без баријера” и уложила средства у уређење овог простора, који ужичким удружењима издаје по веома ниској, односно симболичној цени.

“Да смо друштвено одговорна компанија потврђујемо и акцијом поделе новогодишњих пакетића члановима удружења и искрено се надамо да ће наша добра сарадња бити настављена и у наредном периоду.

Посебном одлуком град је удружења ослободио обавезе плаћања грејања, све у циљу њиховог што лакшег функционисања и рада са члановима.

Град Ужице

Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

Отворена изложба “Пoтeнциjaли и изaзoви жeнa у рурaлнoм рaзвojу”

ОГЛАСНА ТАБЛА

Временска прогноза за суботу – 2. децембар

ОГЛАСНА ТАБЛА

Објављене нове цене горива

ОГЛАСНА ТАБЛА

Римско гробље насред ливаде код Пожеге

ОГЛАСНА ТАБЛА

Данас почиње исплата 10.000 динара корисницима права на социјалну заштиту

ОГЛАСНА ТАБЛА

На 54. Међународном сајму туризма у Новом Саду се представља туристичка понуда Златибора

ОГЛАСНА ТАБЛА

Саоштење за јавност ГрО Српске напредне странке Ужице

ОГЛАСНА ТАБЛА

У ужичком породилишту рођенo пет беба

ОГЛАСНА ТАБЛА

Данас се обележава Светски дан борбе против ХИВ/АИДС

ОГЛАСНА ТАБЛА