ОГЛАСНА ТАБЛА
СРБИЈА ФОТО РАЗГЛЕДНИЦА

Ministar nastavnicima: Ne preterujte sa zahtevima

Đaci nisu preopterećeni programom učenja na daljinu koji ide na kanalima Javnog servisa, izjavio je ministar prosvete Mladen Šarčević i poručio učiteljima i nastavnicima, koji su u komunikaciji sa svojim učenicima, da oni nađu meru i da “ne preteruju” u zahtevima.

Ministar je uporedio redovan rad učenika petog razreda u školi sa radom ispred malog ekrana , te kaže da su petaci imali u proseku po pet časova dnevno, što znači da su provodili po četiri sata u školi, a da sada provode sat i po dnevno ispred TV-a.

Šarčević je poručio nastavnicima, koji prate svoje učenike, da budu odmereni, da ne preteruju sa zahtevima i da zajedno sa pedagoško-psihološkom službom procene nivo opterećenosti učenika.

“Nemojte da preterujete sa zahtevima kod dece, da pokažete sada sve što niste radili ni u normalnim okolnostima. Nedeljna opterećenost učenika nije samo fond časova, već i broj metodskih jedinica koje se obrađuje”, rekao je Šarčević.

Dodaje da dobija pitanja od nastavnika da li mogu da ocenjuju učenike.

“Naravno da mogu da ocenjuju”, kaže ministar i dodao da su na “ispitu” sada svi, da se vidi koliko nam je do znanja stalo.

Izvor: RTV

Podeli članak

Komentari

НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ

Вруће и спарно, могући пљускови са грмљавином

Дачић: Убица полицајца ликвидиран у околини Лознице, поново пуцао на полицију

“YUGOTON” поново у Градском културном центру

Постигнут договор између Владе и пољопривредника

Нове цене горива

Све је спремно за највећи карневал на води: На сплаварење Дрином од Перућца до Рогачице стижу гости из свих крајева Србије и Европе

Заплењено више од осам килограма кокаина, новац, аутомобили…

Отворена изложба “Димитрије Туцовић-раднички витез”

Обезбеђена средства за још 400.000 паметних бројила