Užice Oglasna Tabla
FOTO RAZGLEDNICA UŽIČKE VESTI

Minelu i Anđelu nagrađuju lokalne samouprave

Prijepoljka Minela Halilović i Anđela Nešković iz Nove Varoši, učenice drugog razreda Medicinske škole u Užicu, prošlog petka su spasle život ženi na užičkoj autobuskoj stanici. Odmah pošto je „Blic“ objavio priču o tome, reagovale su njihove matične opštine.

Minela i Anđela svoj hrabri i humani čin izvele su na užičkoj autobuskoj stanici, dok su čekale autobus da idu kući. Žena je na stanici dobila napad gušenja, a na apele da joj neko pomogne Minela i Anđela pobedile su u prvom trenutku najpre sebe razagnavši strah i crne misli „hoćemo li umeti“ i „a šta ako žena umre“, a zatim gospođi pružile prvu pomoć i psihološku podršku zahvaljujući kojima je došla do daha i preživela. Zbog toga iz njihovih opština najavljuju da će im se odužiti, između ostalog i najvišim opštinskim nagradama.

Nova Varoš 1. novembra proslaviće Dan opštine, a na bini, tokom svečane sednice, uz laureate kojima će biti uručena priznanja stajaće i Anđela Nešković.

– Kao što se Nova Varoš, kao druga u Srbiji po podsticanju nataliteta, bori za život koji dolazi na svet, tako se Anđela sa svojom drugaricom izborila za jedan život koji hoda zemljom. Za primer svima, biće joj uručeno jedno od najprestižnijih opštinskih priznanja, kao i novčana nagrada, a do kraja školovanja može računati na svu našu podršku. Njen podvig je plod vaspitanja koje je ponela iz kuće, pa će i njena porodica uvek dobiti pomoć – kaže za „Blic“ Radosav Vasiljević, predsednik opštine Nova Varoš.

Zamenik predsednika opštine Prijepolje Stanko Kijanović juče ujutro je Komisiji za dodelu nagrada i priznanja podneo zahtev da se na jednoj od opštinskih povelja nađe ime Minele Halilović.

– Čekamo prvi pogodan trenutak da upriličimo svečanost na kojoj će Minela uz povelju dobiti i novčanu nagradu i svaki drugi benefit koju je opština u mogućnosti da pruži. Znaćemo da cenimo odvažnost i ljudskost koju je pokazala – poručio je Kijanović.

Posle teksta objavljenog u „Blicu“, reagovala je i Unija studenata Užica najavivši da će krajem decembra, na godišnjicu osnivanja, Minela i Anđela dobiti novoustanovljeno priznanje „ambasador mladih“. Prethodno, iz Medicinske škole su najavili da će učenice II-1 biti nagrađene vikend-putovanjem i plaketama na Savindan.

Počasne članice Udruženja zdravstvenih radnika

Savez udruženja zdravstvenih radnika Srbije, na predlog podružnice iz Užica, juče je doneo odluku da nagradi podvig dve školske drugarice.

– O užičkom zdravstvu se poslednjih meseci govorilo samo u kontekstu hapšenja lekara osumnjičenih za korupciju. Minela i Anđela, naše buduće koleginice, doprinele su da iz Užica pošaljemo jednu lepšu sliku. Njima će 24. oktobra, na otvaranju velikog međunarodnog simpozijuma na Zlatiboru, biti uručene počasne članske karte, a dodeliće im ih ili neko iz Ministarstva zdravlja ili mr Radmila Nešić, predsednica Saveza – kaže Branko Ilić, predsednik Udruženja zdravstvenih radnika Užica.

Izvor: ppmedia.rs

Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

Svaki punoletni građanin dobiće 100 evra pomoćI?! Predsednik Vučić objavio odlične vesti: Država ima para!

Oglasna Tabla

Tromesečna pomoć od 30.000 dinara po zaposlenom u malim firmama i 15.000 za srednje i velike

Oglasna Tabla

Arilje kroz istoriju

Oglasna Tabla

Još četiri nova slučaja infekcije (COVID-19) na teritoriji Zlatiborskog okruga

Oglasna Tabla

Od povraćaja novca nema ništa: Oko 100.000 građana Srbije uplatilo letovanje

Oglasna Tabla

Krivične prijave jer je u rijaliti programima i do 50 ljudi

Oglasna Tabla

Od ponedeljka Zelena pijaca u Užicu zatvorena

Oglasna Tabla

Ljajić: Stvaramo uslove da 2020. krenemo sa 5G internetom

Oglasna Tabla

Nova 82 slučaja koronavirusa u Srbiji, ukupno 741

Oglasna Tabla