12.2 C
Uzice
новембар 17, 2019
FOTO RAZGLEDNICA UŽIČKE VESTI

Minelu i Anđelu nagrađuju lokalne samouprave

Prijepoljka Minela Halilović i Anđela Nešković iz Nove Varoši, učenice drugog razreda Medicinske škole u Užicu, prošlog petka su spasle život ženi na užičkoj autobuskoj stanici. Odmah pošto je „Blic“ objavio priču o tome, reagovale su njihove matične opštine.

Minela i Anđela svoj hrabri i humani čin izvele su na užičkoj autobuskoj stanici, dok su čekale autobus da idu kući. Žena je na stanici dobila napad gušenja, a na apele da joj neko pomogne Minela i Anđela pobedile su u prvom trenutku najpre sebe razagnavši strah i crne misli „hoćemo li umeti“ i „a šta ako žena umre“, a zatim gospođi pružile prvu pomoć i psihološku podršku zahvaljujući kojima je došla do daha i preživela. Zbog toga iz njihovih opština najavljuju da će im se odužiti, između ostalog i najvišim opštinskim nagradama.

Nova Varoš 1. novembra proslaviće Dan opštine, a na bini, tokom svečane sednice, uz laureate kojima će biti uručena priznanja stajaće i Anđela Nešković.

– Kao što se Nova Varoš, kao druga u Srbiji po podsticanju nataliteta, bori za život koji dolazi na svet, tako se Anđela sa svojom drugaricom izborila za jedan život koji hoda zemljom. Za primer svima, biće joj uručeno jedno od najprestižnijih opštinskih priznanja, kao i novčana nagrada, a do kraja školovanja može računati na svu našu podršku. Njen podvig je plod vaspitanja koje je ponela iz kuće, pa će i njena porodica uvek dobiti pomoć – kaže za „Blic“ Radosav Vasiljević, predsednik opštine Nova Varoš.

Zamenik predsednika opštine Prijepolje Stanko Kijanović juče ujutro je Komisiji za dodelu nagrada i priznanja podneo zahtev da se na jednoj od opštinskih povelja nađe ime Minele Halilović.

– Čekamo prvi pogodan trenutak da upriličimo svečanost na kojoj će Minela uz povelju dobiti i novčanu nagradu i svaki drugi benefit koju je opština u mogućnosti da pruži. Znaćemo da cenimo odvažnost i ljudskost koju je pokazala – poručio je Kijanović.

Posle teksta objavljenog u „Blicu“, reagovala je i Unija studenata Užica najavivši da će krajem decembra, na godišnjicu osnivanja, Minela i Anđela dobiti novoustanovljeno priznanje „ambasador mladih“. Prethodno, iz Medicinske škole su najavili da će učenice II-1 biti nagrađene vikend-putovanjem i plaketama na Savindan.

Počasne članice Udruženja zdravstvenih radnika

Savez udruženja zdravstvenih radnika Srbije, na predlog podružnice iz Užica, juče je doneo odluku da nagradi podvig dve školske drugarice.

– O užičkom zdravstvu se poslednjih meseci govorilo samo u kontekstu hapšenja lekara osumnjičenih za korupciju. Minela i Anđela, naše buduće koleginice, doprinele su da iz Užica pošaljemo jednu lepšu sliku. Njima će 24. oktobra, na otvaranju velikog međunarodnog simpozijuma na Zlatiboru, biti uručene počasne članske karte, a dodeliće im ih ili neko iz Ministarstva zdravlja ili mr Radmila Nešić, predsednica Saveza – kaže Branko Ilić, predsednik Udruženja zdravstvenih radnika Užica.

Izvor: ppmedia.rs

Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

Zaboravite lift: Evo zašto je dobro penjati se uz stepenice svaki dan

Oglasna Tabla

16. novembar obeležava se kao Međunarodni dan tolerancije

Oglasna Tabla

Tajna pametne dece je u rečima koje čuju od svojih roditelja

Oglasna Tabla

На данашњи дан почела је Колубарска битка

Oglasna Tabla

Dva proverena recepta za savršen kiseli kupus

Oglasna Tabla

Ratni tenk „hočkis” iz Drugog svetskog rata pomeren zbog uređivanja platoa

Oglasna Tabla

Srbija prodaje 22 vojna kompleksa: Ponuđene kasarne, skladišta i jedna komanda

Oglasna Tabla

Poslednja utakmica u Užicu – Sloboda danas želi da kruniše jesen!

Oglasna Tabla

10 tipova ljudi na srpskim slavama

Oglasna Tabla