Огласна табла
СПОРТ ПЛУС - УЖИЦЕ УЖИЧКЕ ВЕСТИ ФОТО РАЗГЛЕДНИЦА

Милован Микица Веснић и Аутомобилски спортски клуб Веснић такмиче се у FIA EHCC у 2023.

Након освојених 12 титула шампиона државе у аутомобилизму, освајања Дијамантске кациге AMSS-a, pet узастопних титула шампиона Источне Европе (FIA CEZ), шампионског и вицешампионског одличја у TCR Источна Европа, српски аутомобилиста Милован Микица Веснић и ASK Веснић, као најуспешнији српски аутомобилски клуб, окрећу се новом изазову.

Веснић је освојио готово све што се може освојити на кружним стазама у Србији и Европи, а његов циљ  је да се у сезони 2023. окуша у борби за кров Европе у оквиру FIA Европском шампионату на брдским стазама (FIA European Hill Climb Championship).

FIA ENSS је најстарији шампионат под откриљем Светске аутомобилистичке федерације (FIA) и састоји се од десет такмичења на целој територији Европе, од Португала на западу до Пољске на истоку. Трке у формату две квалификационе и две такмичарске вожње у просеку прати више десетина хиљада гледалаца уживо на самој стази где могу уживати у надметању преко двеста најбољих аутомобилиста Старог континента. Сезона почиње већ половином априла, а завршава се крајем септембра.

Милован Микица Веснић ће у сезони FIA ENSS 2023. наступити за воланом аутомобила “ауди  RSZ LMS TCR” који је модификован у радионици АСК Веснић како би био конкурентан европским тимовима на брдским стазама.

“На стазама које се возе у FIA ENSS сам се окушао први пут још, сада већ давне, 2009. године и то на тркама у Швајцарској, Француској и Словенији. Након тога сам имао још неколико појединачних наступа на европском брду, али много тога се од тада променило. Нова су правила, нове техничке спецификације аутомобила, а за мене су и стазе потпуно нове. Ову сезону ћемо искористити да се и тим и ја што боље упознамо са самим такмичењем, али то не значи да не циљамо највиши пласман. Конкуренција је изузетно јака, само у мојој класи наступају два европска шампиона. Радили смо преко зиме на аутомобилу и ако техника буде функционисала остало је до мене. Десет такмичарских викенда по целој Европи представља и велики логистички подухват. Пред нама је више од 30.000 километара пута што је само по себи напор. Верујем да уколико будемо имали мало среће на крају године можемо бити у топ 3. Свакако ћемо, као и увек, представити у најбољем светлу нашу Србију и српски спорт”, изјавио је Веснић који се захвалио свом куму Миленку Вуковићу и екипи Вуковић моторспорт на асистенцији у припремању аутомбила за сезону 2023.

–        Календар такмичења –

 

–        14-16. април 2023. Француска

–        28-30. април 2023. Аустрија

–        05-07. мај 2023. Шпанија

–        19-21. мај 2023. Португал

–        2-04. јун 2023. Чешка

–        16-18. јун 2023. Италија

–        30. јун-2. јул 2023. Пољска

–        18-20. август 2023. Швајцарска

–        01-03. септембар 2023. Словенија

–        15-17. септембар 2023. Хрватска

 

Више информација о самом такмичењу можете пронаћи на званичној презентацији серије: https://www.cem-ehc.com

Press служба Милована Веснића
Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

Куп пријатељства почео са изненађењем

Пријем за представнике ЖФК Црвена Звезда, ЖФК Спартак Суботица, ЖФК Јединство Ужице и ФСС

Колике су цене горива у државама региона: Србија при врху на лествици скупоће

Градски културни центар прикључио се акцији „Ужице за Луку“ (ВИДЕО)

ОГЛАСНА ТАБЛА

Део центра Ужица данас без електричне струје

XVI Полицијада „Златибор 2023“

Нелегално оружје може се предати још данас и сутра без икаквих последица

У ужичком породилишту рођене четири бебе

Временска прогноза за среду 7. мај