15.7 C
Uzice
јул 15, 2019
FOTO RAZGLEDNICA UŽIČKE VESTI

Milena (52),žena junak iz Užica, najurila razbojnika iz prodavnice: On na mene nožem, ja na njega nožem! Vikao mi pare, kučko!

Milena Maksimović (52), krhka, sićušna žena, uspela je sinoć da se odbrani od maskiranog razbojnika koji je upao u njenu prodavnicu u naselju Carina u Užicu i, preteći ogromnim nožem, zatražio od nje da mu preda novac!

– Preko dva stepenika uskočio je u radnju u kojoj sam bila sama, uperio ogroman nož u mene i prodornim glasom viknuo – pare kučko… Istog sekunda zgrabila sam nož koji mi služi za sečenje hleba i koji je stajao na tezgi, uperila ga u njega i ja viknula – „jeb.. li ti majku“ i počela iz sveg glasa da zovem upomoć… Bio je visok, vitak, u plavoj dukserici sa kapuljačom, videle su mu se samo oči – ispričala nam je jutros Milina, još pod utiskom pljačke, i stresa koji je preživela.

– Kad je video nož ustuknuo je, za trenutak zastao, a onda se okrenuo i iskočio iz prodavnice, počeo da beži istom brzinom i brže nego što je upao… Krenula sam za njim, jurila ga dvadesetak metara, on je bežao, a onda je nestao uz Ulicu Arsenija Čarnojevića, bežao je posle izgleda i kroz bašte, kroz dvorišta kuća, čuli su se psi kako laju na njega – priča Milina.

Neko od komšija koji je čuo dozivanje upomoć zvao je policiju, ubrzo su pred prodavnicom koja je u zabačenijem delu naselja, kraj slabo osvetljene ulice, bile tri patrole:

– Krenuli su u potragu za napadačem… Meni su policajci rekli da sam hrabra žena  junak, ali da je trebalo da predam novac… Sad kad razmislim – mogao me je ubiti… kaže Milina.

U trenucima kada se suprotstavila napadaču, kada je potegla nož, kaže, nije osećala strah, on je došao tek kasnije:

– Počela sam da drhtim, čitave noći nisam oka sklopila iznova i iznova vrteći film događaja – kaže Milina.

Izvor: Kurir.rs/Z. Šaponjić/Foto: Z. Šaponjić

 

Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

Za godinu i po oduzeto 560 litara rakije bez deklaracije

Oglasna Tabla

Oduševiće vas palenta kolač sa voćem: Novi način za pripremu starog jela!

Oglasna Tabla

Uvode se platni razredi tokom 2020.

Oglasna Tabla