10.1 C
Uzice
новембар 14, 2019
FOTO RAZGLEDNICA ZLATIBORSKE VESTI

MILAN STAMATOVIĆ: „ZDRAVA SRBIJA“ BIĆE REGISTROVANA DO JULA

Nakon formiranja inicijativnog odbora za novu političku partiju „Zdrava Srbija“, krenulo se u akciju prikupljanja potpisa za registraciju partije. Milan Stamatović, jedan od pokretača ove inicijative, kaže da za sada sve ide planiranom dinamikom i nada se da će do sezone odmora ova partija biti registrovana.

Milan Stamatović, Arsen Đurić, Bojana Božanić, Ljubivoje Ršumović, Milan Paroški, kao i mnogobrojni građani Čajetine, potpisali su u Ljubišu inicijativu za formiranje političke partije „Zdrava Srbija“. Nakon ovog čina usledilo je prikupljanje 10.000 potpisa za verifikaciju ove partije.

„Mi sad nemamo taj imperativ da moramo u nekom kratkom vremenskom roku da skupimo 10.000 potpisa. Za predsedničku kandidaturu smo pokazali da možemo da za 5 dana prikupimo više od 14.000 potpisa, tako da nam to ni sada neće biti problem. Inače, prikupljanje potpisa ide predviđenom dinamikom i vrlo brzo ćemo to završiti i održati osnivačku skupštinu, tako da ćemo pre godišnjih odmora registovati našu političku partiju“, kaže Milan Stamatović, predsednik inicijativnog odbora „Zdrave Srbije“.

Uporedo sa prikupljanjem potpisa u Čajetini, ova akcija sprovodi se i u ostalim opštinama gde nemaju notari, jer je, po Stamatovićevim rečima, aktuelna vlast učinila sve kako bi sprečila formiranje novih političkih partija.

„Njima je očigledno interes da ostane samo Srpska napredna stranka, a sve drugo da se pogasi ili da se utopi u SNS. Jer, kod notara jedan potpis je 380 dinara, dok je po opštinskim upravama 50 i 70 dinara, tamo gde nema notara, i to je razlog zašto smo se mi opredelili da skupljamo potpise tamo gde nema notara. Idemo u one opštine gde je moguće uz pomoć skudskih overivača ili opštinskih uprava to uraditi“, naglašava Stamatović.

Ovakav način prikupljanja potpisa će duže trajati, naglašava Stamatović i dodaje da će tako, sa druge strane, napraviti ozbiljne novčane uštede. Upitan da prokomentariše da li će biti moguće sarađivati sa kolegama iz svoje bivše stranke, Demokratske stranke Srbije, i da li će ta saradnja zavisiti od izbora novog predsdnika opštinskog odbora DSS-A, Stamatović kaže:

„Mi smo se i u onom prethodnom našem razdvajanju bratski rastali i ostali smo zajedno da sarađujemo, tako da ćemo i dalje sarađivati sa Demokratskom strankom Srbije i sa ljudima koji budu ostali u čajetinskom opštinskom odbor. Nema tu ništa loše da kažem, jer ipak su to razumni ljudi, ipak većina njih nije opterećena ekstremnom politikom i ko god da ostane u DSS-u, sigurno će biti spreman da i dalje sarađuje sa nama“, naglašava Stamatović.

Ni pitanje odbornika neće biti sporno, tvrdi Stamatović i dodaje da su većina njih, sa liste sa prethodnih lokalnih izbora, nestranačke ličnosti i da uopšte nije bitno ko je član koje političke partije. Kaže da će, verovatno, većina odbornika ući u Zdravu Srbiju, ali da to neće biti uslov za njihov budući rad. Inače, po Stamatovićevim rečima, nova politička partija – Zdrava Srbija, imaće sedište u Čajetini, u lokalu, za razliku od svih ostalih partija.

Izvor: zlatiborpress.rs/Nada Dželebdžić

Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

Potreba za izmenom zakona: Porodiljama treba obezbediti makar minimalac

Oglasna Tabla

Titovim „Plavim vozom“ do Užičke republike

Oglasna Tabla

Truba Jevđića prošla ceo Solunski front: Zlatni instrumet čuva priče duže od sto godina

Oglasna Tabla

Hoće li električni automobili izazvati novu prirodnu katastrofu?

Oglasna Tabla

Novi repertoar bioskopa Art

Oglasna Tabla

Данас су Свети Врачи – Свети Козма и Дамјан

Oglasna Tabla

Danas oblačno i hladnije

Oglasna Tabla

Inmold, INT i Omorika hoće Budimku

Oglasna Tabla

Rok za poslednju ratu poreza na imovinu ističe u četvrtak

Oglasna Tabla