14.3 C
Uzice
новембар 19, 2019
FOTO RAZGLEDNICA ZLATIBORSKE VESTI

MILAN STAMATOVIĆ: ZBOG GENOCIDA NAD ZDRAVLJEM GRAĐANA SRBIJE, TUŽITI SVE ZEMLJE KOJE SU NAS BOMBARDOVALE

Ako neće vlast, onda građani Srbije moraju da čestitaju na hrabrosti našoj vodećoj neuroonkološkinji prof. dr Danici Grujičić što nas je alarmantnim, a nadasve stručnim, tumačenjima posledica NATO bombardovanja po zdravlje naše nacije, probudila iz „zimskog sna“ upravo ovih dana, kada je ponovo intenzivirana kampanja približavanja Srbije NATO-u, uz obrazloženje da bi nam to „ubrzalo naše evropske integracije i zaštitilo nas od ruskog ekspanzionizma“ – izjavio je kandidat za predsednika Republike Srbije Milan Stamatović.

„Svoju tezu da je NATO, 1999. godine, počinio genocid nad zdravljem građana Srbije, profesorka Grujičić je ilustrovala užasnom crnom statistikom: maligne bolesti su kod nas tri puta učestalije nego u svetu, na 100.000 stanovnika se registruje 5.500 obolelih od karcinoma, a u svetu 2.000; smrtnost od leukemije je, od 2002, povećana za čak 139 odsto; broj obolelih od raka kod nas svake godine raste za dva odsto, a u svetu za 0,6 procenata, i sve su to posledice NATO bombardovanja, a uprkos svemu, mladima kojima smo ostavili zemlju sa ovakvim problemima o tome ne smemo da pričamo, niti zlikovce smemo da tužimo“ – podseća Stamatović na ubitačnu dijagnozu „zdravstvenog stanja nacije“ doktorke Grujičić, ističući da je već to dovoljan razlog da nijedan odgovoran političar u Srbiji ne bi smio ni da pomisli da ovu zemlju povuče ka NATO-u.

Milan Stamatović predlaže da upravo prof. dr Danica Grujičić treba da bude na čelu stručne državne komisije koja bi ispitala sve fatalne posledice ogromne štete, svojevrsnog ekocida, koji je NATO počinio životnoj sredini na ovim prostorima.

„Ako ta komisija, u koju bi se mogli uključiti i neki strani stručnjaci, dokaže tačnost tvrdnje prof. Grujičić da je NATO namerno gađao hemijska postrojenja koja su bila na mapama hazarda, što je dokaz da je njihova namera bila genocidna, tj. da zagade životnu sredinu građana Srbije i da je u naletima NATO avijacije potrošeno kiseonika koliko sva živa bića u Srbiji potroše za pet decenija, naša država promptno mora da tuži sve države članice NATO koje su bombardovale Srbiju“ – zahteva Milan Stamatović.

izvor:princip.me/foto:novosti.rs

output_bkzdes

Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

Akcija SZS „Uzbuni se“ (VIDEO)

Oglasna Tabla

Slana torta od pečenih paprika: Najbolje predjelo svih vremena i prava kalorična bomba

Oglasna Tabla

Kamere na autoputu neće meriti brzinu

Oglasna Tabla

U planu redizajn male mature, testiranje na dve godine

Oglasna Tabla

Danas oblačno sa sunčanim intervalima, uveče kiša, temperatura do 19 stepeni

Oglasna Tabla

Pobeda Užičana nakon tri i po sata igre

Oglasna Tabla

Ekskluzivna vožnja Titovim vozom do Užica, 29. novembra

Oglasna Tabla

Za Prijepolje, Priboj i Novu Varoš 926 miliona iz državne kase

Oglasna Tabla

Gotovo 60 kg marihuane zaplenjeno u Užicu

Oglasna Tabla