13.6 C
Uzice
септембар 17, 2019
FOTO RAZGLEDNICA ZLATIBORSKE VESTI

MILAN STAMATOVIĆ: ZBOG GENOCIDA NAD ZDRAVLJEM GRAĐANA SRBIJE, TUŽITI SVE ZEMLJE KOJE SU NAS BOMBARDOVALE

Ako neće vlast, onda građani Srbije moraju da čestitaju na hrabrosti našoj vodećoj neuroonkološkinji prof. dr Danici Grujičić što nas je alarmantnim, a nadasve stručnim, tumačenjima posledica NATO bombardovanja po zdravlje naše nacije, probudila iz „zimskog sna“ upravo ovih dana, kada je ponovo intenzivirana kampanja približavanja Srbije NATO-u, uz obrazloženje da bi nam to „ubrzalo naše evropske integracije i zaštitilo nas od ruskog ekspanzionizma“ – izjavio je kandidat za predsednika Republike Srbije Milan Stamatović.

„Svoju tezu da je NATO, 1999. godine, počinio genocid nad zdravljem građana Srbije, profesorka Grujičić je ilustrovala užasnom crnom statistikom: maligne bolesti su kod nas tri puta učestalije nego u svetu, na 100.000 stanovnika se registruje 5.500 obolelih od karcinoma, a u svetu 2.000; smrtnost od leukemije je, od 2002, povećana za čak 139 odsto; broj obolelih od raka kod nas svake godine raste za dva odsto, a u svetu za 0,6 procenata, i sve su to posledice NATO bombardovanja, a uprkos svemu, mladima kojima smo ostavili zemlju sa ovakvim problemima o tome ne smemo da pričamo, niti zlikovce smemo da tužimo“ – podseća Stamatović na ubitačnu dijagnozu „zdravstvenog stanja nacije“ doktorke Grujičić, ističući da je već to dovoljan razlog da nijedan odgovoran političar u Srbiji ne bi smio ni da pomisli da ovu zemlju povuče ka NATO-u.

Milan Stamatović predlaže da upravo prof. dr Danica Grujičić treba da bude na čelu stručne državne komisije koja bi ispitala sve fatalne posledice ogromne štete, svojevrsnog ekocida, koji je NATO počinio životnoj sredini na ovim prostorima.

„Ako ta komisija, u koju bi se mogli uključiti i neki strani stručnjaci, dokaže tačnost tvrdnje prof. Grujičić da je NATO namerno gađao hemijska postrojenja koja su bila na mapama hazarda, što je dokaz da je njihova namera bila genocidna, tj. da zagade životnu sredinu građana Srbije i da je u naletima NATO avijacije potrošeno kiseonika koliko sva živa bića u Srbiji potroše za pet decenija, naša država promptno mora da tuži sve države članice NATO koje su bombardovale Srbiju“ – zahteva Milan Stamatović.

izvor:princip.me/foto:novosti.rs

output_bkzdes

Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

Glumica Branka Veselinović-Dečije srce u nedrima stogodišnjakinje

Oglasna Tabla

Užičanin Dragan Marković živi u Vankuveru i daleko od rodnog grada neguje i čuva srpsku tradiciju (VIDEO)

Oglasna Tabla

Gurmanski putevi vode u selo Mačkat

Oglasna Tabla

Titovi dugovi stigli na naplatu

Oglasna Tabla

Završena letnja sezona na Torniku

Oglasna Tabla

Pehari za sve užičke klubove na reliju Đerdap 2019.

Oglasna Tabla

Fondacija „Zajedno za mlade-prof. dr Danica Grujičić“ pokreće humanitarnu akciju u Užicu

Oglasna Tabla

Oko 90 odsto stambenih kredita u švajcarskim francima prebačeno u evre

Oglasna Tabla

Informatičari Srbije najbolji na Balkanu

Oglasna Tabla