13.9 C
Uzice
новембар 16, 2019
FOTO RAZGLEDNICA UŽIČKE VESTI

MILAN STAMATOVIĆ UGROŽAVA INTERESE ZLATIBORSKOG OKRUGA, PORUČILI FUNKCIONERI SNS-A

UŽICE–Čelni ljudi Srpske napredne stranke u Zlatiborskom okrugu  predsednici opština  i gradonačelnik Užica Tihomir Petković smatraju da predsednik opštine Čajetina Milan Stamatović svojim medijskim istupanjima konstantno ugrožava interese  ovog dela Srbije.

Kako su izjavili na današnjoj zajedničkoj konferenciji za novinare Stamatović  u medijskom ratu koji sve više vodi sam sa sobom  beskrupulozno zloupotrebljava i iskorišćava građane opštine Čajetina ,kao i celog Zlatiborskog okruga.

„Predstavlja se kao tobože narodni tribun, koji je jedini spreman da strada u borbi za prava i interese svog naroda. A prava istina je, da je jedina njegova politička misija, plasiranje poluistina i neistina isključivo u funkciji lične promocije i potpuno nerealne ambicije da sebe proglasi regionalnim političkim liderom a sve sa ciljem da zamaže oči javnosti kako bi bacio u zaborav kriminal, urbanistički haos i bezvlašće koji godinama traju na Zlatiboru. Pokušavajući da stvori političku stranku želi sebi da stvori politički imunitet i prikrije sve ono što se u poslednjih petnaestak godina dešavalo u opštini Čajetina“, izjavio je gradonačelnik Užica i predsednik Gradskog odbora SNS Tihomir Petković.

Petković je  rekao da je Stamatović skoro  deceniju i po  kreator urbanističkog haosa na Zlatiboru ,optuživši ga da je dozvolio izgradnju višespratnica u centru Zlatibora i da je odgovoran za građevinsko ruglo koje se,kako je istakao Petković,može uočiti na svakom koraku na ovoj planini.

Petković je izjavio i da je  Stamatovića  i pored desetina miliona evra dobijenih od prodaje stotine hektara najatraktivnije opštinske zemlje, uspeo da zaduži Čajetinu za 750 miliona dinara kredita .Petković je naglasio i da je Stamatović svoje ,nazovi domaćinsko ponašanje, u poslovanju najbolje pokazao na primeru gondole.

„Ni jedan zlatiborski ili srpski domaćin ne bi prvo uzeo kredit u banci, platio opremu 10 miliona evra, uskladištio je na livadi da rđa, sačekao da krenu otplate rata kredita, pa tek onda počeo da rešava imovnsko-pravne odnose i traži neophodne dozvole za gradnju.Nema tog domaćina ni na Zlatiboru ni u Srbiji, jer bi takvim ponašanjem ekonomski uništio i sebe i svoju porodicu. Po onoj staroj : napad je najbolja odbrana, napadima na Vladu i potpredsednicu Vlade u vezi dozvole za gradnju gondole, Stamatović je nevešto pokušao da prikrije svoju nesposobnost i neshvatljive propuste“, rekao je Petković.

Na današnjoj konferenciji za novinare  funkcioneri SNS Zlatiborskog okruga pozvali su Milana Stamatovića  “ da se vrati u realnost, da prestane da se bavi politikom na prizeman i dnevno politički način, da ne zavađa region sa Vladom i šalje loše poruke u svet“.

„Samo sa dobrim i partnerskim odnosima sa Vladom može se  doći  do mnogo više investicija i otvoriti se nova radna mesta na teritoriji celog Zlatiborskog okruga. A i uskoro će se prodati poslednji hektari atraktivne zemlje na Zlatiboru i neko će trebati da pomogne, kada nestane novca, da se vrati 750 miliona dinara kredita, politička ostavština predsednika Stamatovića.Zato pozivamo  Zlatiborce da prestanu da veruju u bajku o Milanu Stamatoviću , zlatiborskom Robin Hudu. Jer Robin Hud je uzimao od bogatih i davao siromašnim, a Stamatović uzima budžetski novac od svih građana Zlatibora i daje ga delu medijskih organizacija za stvaranje lažne slike o svojim uspesima i daje ga pre svega svojim partijskim saborcima“, poručeno je sa današnje konferencije za štampu u prostorijama užičkog SNS-a.

Izvor: www.zoomue.rs

Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

Našem Nemanji Kovačeviću uručena nagrada „Svetislav Milić“

Oglasna Tabla

Đorđe Balašević doživeo infarkt!

Oglasna Tabla

Uskoro naplata ulaska vozilima u Nacionalni park Tara

Oglasna Tabla

Razvojni psiholog: Uskraćivanje igre zarad ranog učenja veoma šteti deci

Oglasna Tabla

Sprečiti moguće posledice RSV virusa kod dece

Oglasna Tabla

Održana trbina „Traganje za smislom“

Oglasna Tabla

Saslušani osumnjičeni za krađu dokumenata iz srpske fabrike oružja: Trojica Srba i Albanac iza rešetaka 30 dana

Oglasna Tabla

Milutin je ispao iz čamca i stradao: Ronioci pronašli telo Užičanina koji se utopio u Zlatarskom jezeru

Oglasna Tabla

Ističe rok za plaćanje 4. rate poreza na imovinu

Oglasna Tabla