18 C
Uzice
новембар 13, 2019
FOTO RAZGLEDNICA SRBIJA

MILAN PRODANOVIĆ „STOJADINOM“ 16 PUTA OBIŠAO PLANETU: DO SADA SAM PREVEZAO DVA CELA KRAGUJEVCA

Njegova automobilsko ljubavna priča sa zastavom 101 počela je pre devet godina, kada je posle tri decenije ostao bez posla u fabrici kamiona.

Milan Prodanović (59) iz Kragujevca već devet godina kao taksista vozi “keca“ koji je u fabričkom stanju, bez velikih popravki, prešao preko 660.000 kilometara.

Kad bi se poredila daljina koju je prešao svojim automobilom, ispalo bi da je Milanova “zastava 101″ napravila 16 krugova oko planete Zemlje. Po zanimanju automehaničar, Milan kaže da na stojadinu nije menjao bog zna šta jer nije ni imao nikakve kvarove.

Njegova automobilsko ljubavna priča sa zastavom 101 počela je pre devet godina, kada je posle tri decenije ostao bez posla u fabrici kamiona.

– Bio sam poslovođa i načelnik proizvodnje. Po zanimanju sam automehaničar petog stepena. Ali sam ostao bez posla. Tada sam kupio “zastavu 101″, koja je bila polovni automobil. Prešao je 13.000 kilometara a platio sam ga 3.500 maraka. Taj auto je napravljen 2006.godine, a ja sam ga kupio sledeće. Od tada se nismo razdvajali – ispričao je Milan.

Kako kaže, na svom ljubimcu nikad nije uradio generalnu opravku motora. Za sve godine koliko bukvalno živi od svog “stojadina” promenio je jedino male delove na karoseriji- jedan prag i deo blatobrana. Motor, menjač i elektroniku nije dirao. I na minus 20 stepeni njegov “kec” pali odmah.

– Ulje treba da se menja na 10.000 kilometara, a ja sam ga menjao uvek na osam. Tu kilometražu prođem za mesec i po dana. I tada menjam i ulje i filtere – ponosan je Milan Prodanović.

Ovaj kragujevački taksista kaže da je prezadovoljan svojim automobilom. Tvrdi da bi, kada bi se pravio, opet kupio isti automobil.

– Nas četvoro smo se prošle godine vozili do Linca, na autoputu brzina 140 kilometara na sat. Od ovog našeg auta dosta – priča Milan.

Milan Prodanović kaže da njegov automobil ima prvu farbu.

– Deset guma menjam godišnje. Šest letnjih i četri zimske. Svakog dana prevezemo oko 100 ljudi. To je godišnje oko 30.000 ljudi. Do sada je ovaj automobil prevezao dva cela Kragujevca. Išao sam kao taksista i do Nemačke i Austrije – navodi on.

(Telegraf.rs / ikragujevac.com/Foto: Pixabay, Wikipedia/Starie)

cest

Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

Inmold, INT i Omorika hoće Budimku

Oglasna Tabla

Rok za poslednju ratu poreza na imovinu ističe u četvrtak

Oglasna Tabla

Kada će malina iz Arilja postati kao vino iz Francuske

Oglasna Tabla

MR Zorica Milosavljević zastupljena u „Leksikonu stvaralaca u preduniverzitetskom obrazovanju“

Oglasna Tabla

Izgradnja i popravka seoskih puteva u završnoj fazi

Oglasna Tabla

Poznat spisak polovnih automobila koje nećemo moći više da uvozimo: Srbi ostaju bez omiljenih vozila

Oglasna Tabla

Šansa za đake da se prijave do kraja novembra petnica otvara vrata za 2.000 najdarovitijih srednjoškolaca

Oglasna Tabla

(VIDEO) Evo kako su uhapšeni radnici Prvog partizana i državljanin Severne Makedonije

Oglasna Tabla

I danas toplo i vetrovito, moguć olujni vetar

Oglasna Tabla