19.1 C
Uzice
август 23, 2019
ZANIMLJIVOSTI

MIKROTALASNU MOŽETE OČISTITI U SAMO NEKOLIKO KORAKA, BEZ DODATNIH HEMIKALIJA

Često vas muči kada vam mikrotalasna posle samo nekoliko korišćenja postane masna i ‘nije za upotrebu’. Rešenje i za tu muku, naravno, postoji.

uncommon-uses-of-everyday-appliances-picture-2

Lako je možete očistiti u samo nekoliko koraka, bez dodatnih hemikalija. Dobro obrišite mikrotalasnu, kako biste pokupili sve mrvice koje su možda ostale unutra. Zatim napunite 3/4 činije s običnom vodom, pa dodajte 5-10 kriški limuna (malo soka iscedite u vodu).

Stavite činiju u mikrotalasnu i upalite jako grejanje. često proveravajte da li voda ključa i kad napokon proključa, zaustavite je. Nemojte je otvarati, već pustite paru neka minute-dva ispuni unutrašnjost mikrotalasne. Zatim otvorite vrata i pažljivo izvadite činiju. Nakon toga detaljno obrišite unutrašnjost vlažnom krpicom. Zatim još jednom sve prebrišite suvom krpom kako biste uklonili bilo kakve preostale tragove. Na kraju, nemojte zaboraviti da obrišete i spoljašnje delove mikrotalasne. Uživajte u čistoći!

Izvor: skandalozno.rs, dnevno.rs

output_meivxk

Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

Slanina i čvarci skupi jer su deficitarna hrana

Oglasna Tabla

Tipovi kafanskih ljudi u Srbiji: Svi bi želeli da se zovu boemima, a evo šta je potrebno da bi neko spadao u ovu kategoriju

Oglasna Tabla

Jul bio najtopliji mesec u poslednjih 140 godina

Oglasna Tabla