Užice Oglasna Tabla
FOTO RAZGLEDNICA SPORT PLUS - UŽICE

Mikica Vesnić kreće po novu CEZ titulu

Legendarni srpski automobilista ove godine juri novu internacionalnu titulu

Ko god prati autosport na prostoru bivše Jugoslavije, morao je barem čuti za čuvenog Mikicu Vesnića. Automobilista iz Užica je prošle godine osvojio novu titulu u CEZ šampionatu za volanom Cupre TCR, a došlo je vrijeme da saopšti svoje planove za ovu godinu.

Mikica Vesnić, željan jake konkurencije, još jednom je odabrao FIA CEZ šampionat na kružnim stazama. On će nastupati za svoj ASK Vesnić Racing, a pored njega, boje tima će braniti njegovi prijatelji Rudolf Pešović i Jakub Wyszomirski. Šampionat u kojem će nastupati je stari, ali sa novim formatom. Naime, zbog sve većeg broja takmičara sa TCR automobilima, čelnici šampionata su u dogovoru sa Marcellom Lottijem, tvorcem TCR koncepta, osnovali posebnu klasu koja će korisiti naziv TCR.

Mikica Vesnić je u saopštenju za medije izjavio:

„Vozači sa automobilima TCR specifikacije će konačno sami voziti i nećemo pripadati ni jednoj diviziji. Zvaćemo se TCR klasa, a po uzoru na velike šampionate, svi ćemo koristiti jedan brend guma koji je zadan, a to je Yokohama. Takođe, poštovaćemo zvanični TCR balans performansi. Svi smo zadovoljni jer je stvorena poštena i prilično jeftina platforma. Očekujemo jaku konkurenciju, po nekim procjenama čak i 15 automobila u klasi. Imaćemo dosta vozača i sa naših prostora i mislimo da će trkanje biti dobro.

Kao i prošle godine, ja ću voziti svoj Cupra Leon TCR koja će dobiti brojne nadogradnje. Dijelovi su stigli iz Cupra Racinga koji je zadužen za podršku. Automobil je rastavljen i temeljito se priprema za izazove u ovoj godini. Pored moje Cupre, veliki posao se radi na Audiju RS3 LMS TCR koji vozi moj timski kolega i prijatelj Rudolf Pešović. Audi je bio skoro potpuno uništen, ali nadamo se da ćemo sve stići na vrijeme. Naravno, treći član ekipe će nam se pridružiti na prvom trkaćem vikendu. To je Jakub Wyszomirski sa svojom Hondom Civic TCR.“

Prvi trkaći vikend FIA CEZ šampionata na kružnim stazama se vozi od 12.-14.4.2019. godine na popularnoj mađarskoj stazi – Hungaroring.

Izvor: topauto.ba

Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

Zaplena kokaina u Užicu, jedna osoba uhapšena

Oglasna Tabla

Završetak izgradnje stanova u Sevojnu

Oglasna Tabla

Jeftina torta od keksa i čokolade koja se ne peče

Oglasna Tabla

Plan odvoženja kabastog otpada

Oglasna Tabla

Kokin Brod: Trobojkom brane svetinje

Oglasna Tabla

Karatisti KK „Užice“ odlični u Čačku

Oglasna Tabla

Đaci od danas ponovo u klupama

Oglasna Tabla

U Srbiji danas naoblačenje i kiša, do 14 stepeni

Oglasna Tabla

Konkursi za prijem kandidata u Vojnu akademiju u toku

Oglasna Tabla