4.8 C
Uzice
новембар 19, 2019
FOTO RAZGLEDNICA SPORT PLUS - UŽICE

MIKICA VESNIĆ I VIŠMIRSKI POBEDILI U KLASI U CEZ UNDURANSU

CECA

Poslednji trkački ispit srpskog “audija RS3 LMS” ovog vikenda bio je u endurans kategoriji šampionata Centralne Evrope na Hungaroringu.

Posle lakšeg udesa koji je imao Rudi Pešović u drugom sprintu, ekipe ASK Vesnić i GM rejsing utvrdile su da je “audi” u dobrom stanju, pa su Milovan Vesnić i Jakub Višomirski izvezli svoje prve trkačke kilometre u novom automobilu.

Iako je srpsko-poljski dvojac u jednočasovnoj trci izdržljivosti trebalo da bude jedini predstavnik D6-5 klase, u poslednjem trenutku su mu se pridružila i dva “seata” Zenge motorsporta, čime je ukupan broj učesnika, računajući sve klase, porastao na 15.

Zengeove automobile vozili su Žolt David Sabo (startovao u TCR-u 2015) i Norbert Nađ (prošle godine vrlo uspešan kao vozač ETC kupa), ali nijedan nije uspeo da završi trku.

I Vesnić i Višomirski su ovaj izlazak na stazu doživeli kao svojevrstan test u takmičarskim uslovima, ali kući idu sa prvim peharima, što je, uz dva Pešovićeva druga mesta, izuzetan rezultat.

Vesnić je dosta pažnje morao da posveti tehničkoj pripremi automobila, jer, i pored toga što je “audi” tehnički gotovo identičan “seatu” koji je vozio prošle godine, to mu nije mnogo pomoglo.

PUNA KUCA

“Veoma sam iznenađen razlikom između ta dva automobila. Nažalost, vremenske prilike nam nisu dale mogućnost da dobijemo realniju sliku. U Mađarskoj smo vozili u uslovima kada i spoljna i temperatura asfalta jedva prelaze deset stepeni i to dovoljno govori onima koji iole poznaju auto-sport. Sa druge strane, trebalo je auto podesiti tako da sva tri vozača budu zadovoljna, što je veoma teško jer svi mi imamo svoj stil vožnje”, rekao je Vesnić na kraju trkačkog vikenda.

“Vraćamo se kući i pred nama je još dosta posla, ali je najbitnije da sada imamo osnovu koju ćemo da nadograđujemo. Meni je jako bitno da su Rudi i Jakub zadovoljni i da smo svi zajedno dosta naučili. Moram istaći da su me prijatno iznenadili i da su se izuzetno dobro snašli sa novim automobilom”.

Gost srpske ekipe i veliki prijatelj Vesnića i Pešovića Jakub Višomirski izrazio je veliko zadovoljstvo što je imao priliku da vozi najnoviji trkački automobil kakav je “audi RS3 LMS”.

“Ova klasa automobila je definitivno budućnost auto-sporta i mnogo mi znači ovaj vikend sa mojim prijateljima iz Srbije. Još ću razmisliti šta ću dalje, a to će dosta zavisiti i od sponzora i budžeta. Postoje šanse da uskoro ili nabavim automobil TCR specifikacije ili nastavim dalju saradnju sa Mikicom i Rudijem. Bez svake sumnje nastup na Hungaroringu sa njima i njihovim timom dosta mi je značio u mojoj karijeri vozača”, rekao je Višomirski.

Pešović je ovog vikenda osvojio dva pehara u svojoj sprint disciplini. Trkač iz Gornjeg Milanovca imao je pet suparnika u klasi D6-5, među kojima se jedan odmah istakao.

“Ispostavilo se da mi je u obe trke glavni konkurent nova nada mađarskog Zenge motorsporta, Mark Jedlocki, koji je CEZ iskoristio kao test za ETCC sezonu”, ispričao je Rudi. “Oba puta je bio brži na treningu, oba puta sam ja poveo trku, ali je na kraju ipak on izašao kao pobednik.”

“Druga trka bila je dosta dramatična, jer me je u prvoj krivini snažno udario “lamborgini” iz jače klase. Taj auto se okrenuo na stazi i kontakt je bio dosta jak, oštetio mi je trap, ali sam priveo trku kraju. Zadovoljan sam postignutim, vremena sam popravljao iz sesije u sesiju, polako se navikavam na novi “audi” koji je mnogo jači od “BMW-a” i potpuno se drugačije vozi”, završio je Pešović, kome je poslednja trkačka sprava s prednjim pogonom bila “alfa 147” superprodukcijske klase.

Ekipa nastavlja dalje pripreme za nastup Mikice Vesnića u TCR Internacionalnoj seriji, a sledeći start će najverovatnije izvesti na austrijskom Red bul ringu, ponovo u sklopu prvenstva Centralne Evrope na krugu.

Izvor: www.serbiaring.com
Foto:Dragan Karadarević

cest

Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

Pobeda Užičana nakon tri i po sata igre

Oglasna Tabla

Ekskluzivna vožnja Titovim vozom do Užica, 29. novembra

Oglasna Tabla

Za Prijepolje, Priboj i Novu Varoš 926 miliona iz državne kase

Oglasna Tabla

Gotovo 60 kg marihuane zaplenjeno u Užicu

Oglasna Tabla

Počinje rekonstrukcija trga u Bajinoj Bašti

Oglasna Tabla

Zlakusa – drugo najbolje selo u Srbiji

Oglasna Tabla

Za odeljenje neonatologije Opšte bolnice Užice od lokalnih bendova

Oglasna Tabla

Komunalna milicija će legitimisati bez uniforme, zaustavljati vozila i oduzimati ih

Oglasna Tabla

NP Tara dobitnik priznanja za najatraktivniju filmsku lokaciju

Oglasna Tabla