ОГЛАСНА ТАБЛА
ВЕСТИ ИЗ ОКРУГА ФОТО РАЗГЛЕДНИЦА

Михољски сусрети села: Промотивни спуст Дрином

Љубовија – У Љубовији је организован промотивни спуст реком Дрином као увод у манифестацију Михољски сусрети села, која се одржава по трећи пут.

Манифестација је ове године замишљена на нешто другачији начин па и сам спуст има за циљ промоцију општине Љубовија, реке Дрине и туризма у Азбуковици као једне од главних привредних грана. Такође, у фокусу је и промоција етно туризма који би пружио шансу опстанку села и спречио даљи одлив становништва.

Присутне је поздравио председник Општине Љубовија Милан Јовановић и истакао да је циљ данашњег окупљања на реци Дрини, бисеру општине Љубовија, упознавање, дружење и уједно промоција манифестације која уједињује народ.

Ово је јако добра манифестација коју је Министарство за бригу о селу осмислило, јер кроз сусрете села, такмичења, дружења пружила се могућност нашим људима да и сами учествују у спортским и културним дешавањима, а то је нешто што нашем народу у селима недостаје. Надам се да ће овај трећи пут манифестација бити још масовнија, а имаћемо и екипа ван наше општине као госте.

Овим скупом желимо да свим нашим пријатељима покажемо овај један делић лепоте који нам је Бог дао, а који имамо у нашој општини. Оно што је за мене као председника Општине и за све наше суграђане јако битно, то је да нам је туризам у експанзији и углавном је везан за реку Дрину. Надам се да ће тај тренд раста да се настави и у будућности, да ћемо се окупљати на реци Дрини, а упоредо ћемо развијати и етно туризам, јер ту видимо шансу за опстанак села – каже председник Јовановић.

Он је изразио наду да ће Михољски сусрети села трајати и постати још једна традиционална манифестација која се одржава на територији општине Љубовија.

Ревијални део манифестације „Михољски сусрети села 2023“ посетила је и секретар Министарства за бригу о селу Снежана Петровић. Она је похвалила ажурност Општине Љубовија јер већ трећу годину заредом учествује на конкурсу који расписује министарство за подршку манифестацији Михољски сусрети села. Она поручује да Општина Љубовија и даље настави да учествује на конкурсу, а министарство ће настојати да сваке године обезбеди средства за ову намену са тежњом да све јединице локалне самоуправе узму учешће.

– Циљ ове манифестације коју су установили министар Милан Кркобабић и наш чувени песник Љубивоје Ршумовић иде у смеру да одржимо ту културу, традицију, а најпре сусретање, дружење па на крају и такмичење наших становника у сеоским срединама. Сви треба да узму учешће, од најмлађих до најстаријих, у старим спортским дисциплинама, старим занатима, рукотворинама, ликовним колонијама, а све у сврху да живе српска села – рекла је Снежана Петровић.

Спуст је трајао два сата на релацији Горња Трешњица – Врхпоље (Капетана лука), а учесницима су се обратили и координатори манифестације Михољски сусрети села, саветник председника Срето Перић и члан Општинског већа Александар Реновчевић.

Промотивном спусту на Дрини присуствовао је начелник Општине Братунац Лазар Продановић, као и представници Општине Сребреница.

Покровитељ манифестације је Министарство за бригу о селу уз суфинансирање Општине Љубовија.

Извор: ГЗС / Љубовија Инфо

Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

Ево како можете помоћи трочланој породици из Косјерића

ОГЛАСНА ТАБЛА

Кобан пад са мотора – Дечак (14) из Пожеге после неколико дана подлегао повредама

ОГЛАСНА ТАБЛА

Интезивно се ради на решавању проблема мештана Беле Земље

ОГЛАСНА ТАБЛА

Расписан конкурс за доделу градских стипендија за ученике средњих школа

ОГЛАСНА ТАБЛА

Нове цене природног гаса за јавно снабдевање од 1. новембра

ОГЛАСНА ТАБЛА

Цена дизела и бензина остаје иста у наредних седам дана

ОГЛАСНА ТАБЛА

Михољски сусрети села сутра у Злакуси

ОГЛАСНА ТАБЛА

„Music vibes“

ОГЛАСНА ТАБЛА

Књижевно вече посвећено словенској митологији

ОГЛАСНА ТАБЛА