“Овогодишњи, трећи по реду Михољски сусрети села шанса су да покажемо једно ново лице Србије – гостољубиво, насмејано, толерантно, спремно на такмичење, али и да се победнику честита”, изјавио је министар за бригу о селу Милан Кркобабић, после потписивања уговора са представницима 95 локалних самоуправа, које су средства добиле по Јавном конкурсу за организовање манифестације под називом „Михољски сусрети села“ у 2023. години. Манифестација ће, по трећи пут, бити одржана и у Ужицу, а уговор вредан 500 хиљада динара потписао је члан Градског већа Миодраг Петковић.

После успешно организованих “Михољских сусрета села” најпре у Кремнима, па у Луновом Селу, ове године манифестација ће бити одржана у Злакуси. Наступи певачких група, КУД-ова, презентација старих заната и изложба производа домаће радиности, спортске дисциплине, као и такмичење деце у рецитовању, писању песама и сликању мотива села обележиће сурете ужичких села уз пехаре, медаље и награде за учеснике такмичарског дела програма.

За две године ови сусрети окупили су 1.800 села и 250.000 учесника и посетилаца, а ове године у селима широм Србије, очекује се рекорд са 170.000 учесника и посетилаца.