ОГЛАСНА ТАБЛА
ФОТО РАЗГЛЕДНИЦА СРБИЈА

Метеоролог Тодоровић открива када се могу очекивати прве пахуље

Метеоролог Недељко Тодоровић каже за РТС да је врло мала вероватноћа да у нижим пределима буде снега до краја новембра и да се може очекивати само у вишим планинским пределима. По свој прилици, додаје, први снег ће бити тек у децембру.

Недељко Тодоровић је у Дневнику РТС-а изјавио да ће после данашњег поподневног разведравања, наредна два, три дана бити више сунца и топлије време за 2-3 степена.

„У јутарњим сатима магла, у источној Србији облаци, а температура би била у Србији између 14 и 17 степени. Има наговештаја да би од среде и четвртка опет уследио пад температуре, наоблачење, киша, снег евентуално само у вишим планинским пределима”, наводи Тодоровић.

Температура је претходних дана, додаје, углавном око просека или степен, два изнад.

„Зима мало топлија, снег се може очекивати у децембру”

Што се тиче предстојеће зима, Тодоровић каже да би зима била нешто мало топлија од вишедеценијског просека, за степен, два изнад тога.

Очекује да би у сваком од зимских месеци била бар по једна епизода у трајању од седам до десет дана хладног времена са кишом и снегом, кога ће највероватније бити мало више него претходних година.

„Врло је мала вероватноћа да у нижим пределима буде снега до краја новембра. То може да се деси само у вишим планинским пределима. Има наговештаја да у последња два, три дана новембра у источној Србији буде снега, али то није извесно. По свој прилици, први снег ћемо видети тек у децембру”, закључује Тодоровић.

Извор: РТС

Podeli članak

Komentari

НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ

Теја Дора представљаће Србију на Песми Евровизије

Туристичка понуда Златибора на 4. Међународном сајму туризма „Бања Лука 2024“

НОВА: Телеком Србија подигла цене, корисници немају право на жалбу

Деца преступници – жртве или насилници којима треба судити као одраслима

ОГЛАСНА ТАБЛА

Да ли је Србија спремна за месо из лабораторије

Временска прогноза за недељу – 3. март

Лепа Брена проџект

Малинари траже од хладњачара да до 5. марта саопште откупну цену малине

Златибор центар припрема спортских екипа