13.8 C
Uzice
август 19, 2019
ZANIMLJIVOSTI

MESTO GDE SE FABRIKUJU LAJKOVI, PREGLEDI I KOMENTARI NA INTERNETU

forma
Više od 10.000 telefona korišćeno je na ovoj farmi botova u Kini, a na rezultatima iste verovatno mogu pozavideti drugi botovski garnizoni širom sveta, piše Telegraf.

U ovakvom jednom okruženju, odnosno kancelariji, operateri upravljaju s desetinama hiljada mobilnih telefona, koji rade naizgled potpuno samostalno i nezavisno, praveći lažne preglede na društvenim mrežama, YouTube-u, lajkajući i komentarišući određene sadržaje, na osnovu kojih “tamo neko” zarađuje mnogo novca.

Jedan mladić posetio je jednu od farmi botova u Kini. Ispostavilo se da ako želite pokrenuti biznis gde ocenjujete gomilu aplikacija i pišete lažne recenzije, ne možete da varate da imate gomilu telefona, već ih, zaista, morate fizički imati. I to je ono što se vidi na videu, soba puna telefona, koja nemilosrdno ocenjuje aplikacije i piše komentare, jer sve u životu (a naročito na internetu) je laž.

Tako da se ne treba čuditi otkud milionski klikovi na pojedinim YouTube pregledima, otkud hiljade lajkova na recenzijama pojedinih aplikacija ili, pak, komentara na važne svetske i domaće događaje. Ova farma nije jedina ovakve vrste u Kini, pa probajte zamisliti kolika je i kako moćna ta mašinerija.

Pogledajte video i uverite se i sami:

Izvor:visoko.co.ba

cest

Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

Jul bio najtopliji mesec u poslednjih 140 godina

Oglasna Tabla

Momo Kapor: Kako se Srpkinje svađaju sa muževima na moru

Oglasna Tabla

Kako je Karađorđe nadmudrio Turke: Slavni boj na Mišaru

Oglasna Tabla