ОГЛАСНА ТАБЛА
УЖИЧКЕ ВЕСТИ ФОТО РАЗГЛЕДНИЦА

Мештани Турице у страху због старог Студентског дома

Када је изграђен нов Студентски дом у ужичком насељу Крчагово, нико није ни претпоставио да ће онај претходни у Турици за врло кратко време постати право ругло и срамота града на Ђетињи. Локални хулигани уништили су овај простор, а зграда управе, студентска менза и простор у ком је боравио велику број студената данас изгледа више као депонија која угрожава становнике тог дела града, али и малишане у оближњем вртићу.

„Нико више о том простору не води рачуна, урнисан је, запаљен, стварно је једно ругло насеља Турица. Мештани се буне, око куће гледају паљевину, ишли су у општину да питају ко је задужен за то, али они су рекли да нису надлежни и то сада тако све стоји. Увече се овде скупљају људи, пију, банче, износе кревете и све остало шта им треба”, рекао је за РИНУ Душко Паљак, мештанин насеља Турица.

Ове бараке тренутно су под ингеренцијом Владе Републике Србије, па самим тим град Ужице не може нити рушити постојећи објекат, нити градити нови док поступак не буде готов.

“Предметни објекти су својина Републике Србије и њима располаже Републичка дирекција за својину којој је након пресељења на нову локацију упућен захтев за пренос права својине са Републике на локалну самоуправу, односно град Ужице. Сам поступак је у процедури и након доношења одлуке Републичке дирекције за имовину биће предузете радње на предметним објектима”, рекла је Љиљана Кузмановић директока Студентског центра Ужице.

Да је овај објекат права темпирана бомба и да постоји велики ризик од избијања ватрене стихије у њему, најбоље показује и догађај из маја ове године када се стари Студенстки дом у Турици запалио, а том приликом причињена је огромна материјална штета.

Радио Луна

Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

Фестивал фантастике оправдао очекивања ужичких основаца и средњошколаца

ОГЛАСНА ТАБЛА

Завршено асфалтирање седам путних праваца у Качеру

ОГЛАСНА ТАБЛА

Потпуна трансформација Градског културног центра кроз пројекат Престоница културе Србије

ОГЛАСНА ТАБЛА

Данас је Мала Госпојина – Рођење Пресвете Богородице

ОГЛАСНА ТАБЛА

Саопштење за медије: Одржан Трећи Конгрес Српске странке Заветници – Милица Ђурђевић Стаменковски поново изабрана за председницу

ОГЛАСНА ТАБЛА

У Србију стиже снажно погоршање времена

ОГЛАСНА ТАБЛА

Едукација деце од кључног значаја за њихово безбедно учешће у саобраћају (ВИДЕО)

ОГЛАСНА ТАБЛА

Стопића пећина – најпосећенији спелеолошки објекат у Србији

ОГЛАСНА ТАБЛА

Акција „Армагедон“, ухапшена већа група педофила

ОГЛАСНА ТАБЛА