Огласна табла
ВЕСТИ ИЗ ОКРУГА ФОТО РАЗГЛЕДНИЦА

Мештани прибојског села Бучје добили новог али опасног комшију – крупног медведа

Прибој – У прибојском селу Бучје на граници три државе, трагови огромних медведа су видљиви на сваком кораку. Мештани тог села сваконевно се сусрећу са овим шумским предатором, који им причињава огромну материјалну штету у домаћинствима, али и шири страх међу људима.

„Сваки дан примећујемо да долази у насељена места. Иза моје куће чим падне мала киша виде се његови трагови. За само годину дана, три пута је долазио у моје домаћинство и разваљивао кошнице у којима држим пчеле и причинио већу материјалну штету. Осећамо се несигурно и јер никада не знамо са које стране може да излети”, казао је Богољуб Радовић, житељ села Бучје код Прибоја.

Осим што прави велику штету, медведи овде ометају и свакодневно функционисање мештана. Због изненадне појаве медведа, саобраћај ка Прибоју и Бијелом Пољу одвија се отежано, нарочито онај аутобуски.

„Велике проблеме нам прави, поред тога што не смемо децу саме да пустимо у школу, често због његове близине не смемо да одемо ни ми стари до аутобуског стајалишта. Готово свако јутро изађе на пут као да зна ред вожње. Чекамо да се он помери, оде кроз шуму у непознатом правцу и тада безбедно можемо наставити својим путем. У нашем селу постоји хранилиште за њих па се понекад у нашој близини окупи већи број њих. Тада из шуме допире рика”, додају мештани села Бучје.

Ово није ни први ни једини случај појаве дивљих звери у близини породичних кућа. Са сличном муком се већ годинама суочавају мештани планинских села широм Западне Србије. Због забране лова њихова бројност сада је доста већа, а територија кретања изузетно велика. Зато, не би требало да нас зачуди уколико у потрази за храном мечка можда заигра и испред врата свих нас.

РИНА / ГЗС

Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

Ђорђе Дабић именован за државног секретара Министарства државне управе и локалне самоуправе

ОГЛАСНА ТАБЛА

Каратисти Ужица у одличној форми

ОГЛАСНА ТАБЛА

Седам беба рођено у ужичком породилишту

ОГЛАСНА ТАБЛА

Једна смеса за тесто у 3 боје: Прелепо декорисана и укусна слана торта – готова за мање од пола сата

ОГЛАСНА ТАБЛА

„Пун кофер прича“ у Народној библиотеци Ужице

ОГЛАСНА ТАБЛА

Влада је поново ограничила цене хране, и то на два месеца

ОГЛАСНА ТАБЛА

Србија против Камеруна за повратак у живот (11.00)

ОГЛАСНА ТАБЛА

Ујутро магла и мраз, током дана хладно и облачно

ОГЛАСНА ТАБЛА

Тежак удес на магистралном путу Чачак – Ужице!

ОГЛАСНА ТАБЛА