Огласна табла
УЖИЧКЕ ВЕСТИ ФОТО РАЗГЛЕДНИЦА

Меморандум о сарадњи-Реформа локалних финансија (РЕЛОФ3)

Град Ужице наставља сарадњу у оквиру програма Реформа локалних финансија који подржава Влада Швајцарске преко Секретаријата за економске послове (SECO), а који се спроводи у десет одабраних локалних самоуправа у Србији. Реч је о трећој фази пројекта (РЕЛОФ 3) која ће трајати до 2027. године. На овај начин настављају се активности започете у претходне две фазе, а које се односе на унапређење управљања јавним финансијама, надзор над локалним јавним предузећима и индиректним буџетским корисницима, примењујући принципе доброг управљања.

У наредном периоду активности ће бити усмерене на јачање управљачке одговорности и управљање учинцима, унапређење линија одговорности и контроле у систему локалне самоуправе, развој иновативних модела, алата и програма са циљем даљег унапређења управљања јавним финансијама.

Пројекат се реализује у сарадњи са Министарством државне управе и локалне самоуправе, Министарством финансија, Министарством привреде и Националном академијом за јавну управу.

На свечаности уприличеној овим поводом у Београду, члан градског већа Миодраг Петковић је у име града Ужица потписао Меморандум о сарадњи и заједно са представницима министарстава финансија и државне управе и локалне самоуправе учествовао на панел дискусији на тему унапређења управљачке одговорности.

Град Ужице

Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

У ритму недеље са Слободанком Станков (ВИДЕО)

ОГЛАСНА ТАБЛА

Грађани опрезнији са зајмовима због све скупљих некретнина

ОГЛАСНА ТАБЛА

Завршница Базума у Ужицу: Џез на српски начин

ОГЛАСНА ТАБЛА

Ево где у Србији просечне плате имају шест цифара

ОГЛАСНА ТАБЛА

Дојаве о бомбама у школама широм Србије – Родитељима речено да не доводе децу на наставу

ОГЛАСНА ТАБЛА

Спремност у свим ситуацијама

ОГЛАСНА ТАБЛА

Временска прогноза за понедељак 29.05.

ОГЛАСНА ТАБЛА

Невреме правило хаос у деловима Србије: Ванредно у околини Пожеге и Ужица, путеви у Златиборском округу оспособљени

ОГЛАСНА ТАБЛА

Почињу пријаве за нових 100.000 ваучера за одмор у Србији

ОГЛАСНА ТАБЛА