28.3 C
Uzice
јун 12, 2019
FOTO RAZGLEDNICA UŽIČKE VESTI

MEĐU FALSIFIKATORIMA POLICAJAC IZ UŽICA I MATIČAR IZ BEOGRADA

CECA GIF (2)

Tužilaštvo za organizovani kriminal saopštilo je da će u roku od 48 sati saslušati osumnjičene uhapšene zbog sumnje da su uz novčanu naknadu  od osam do 16 hiljada evra kriminalcima obezbeđivali falsifikovanu dokumentaciju neophodnu za izdavanje biometrijskih dokumenta Srbije (lične karte i pasoše sa čipom).

Među uhapšenima su jedan policijski službenik i jedan matičar zaposlen u Gradskoj upravi Grada Beograda.

Osumnjičeni se terete za izvršenje krivičnih dela falsifikovanja isprave, zloupotrebu službenog položaja i udruživanje radi vršenja krivičnih dela, navodi se u saopštenju.

Pripadnici organizovane kriminalne grupe se sumnjiče da su od januara 2015. do novembra 2016. godine u Beogradu i Užicu pribavljali podatke lica koja su umrla ili su se nalazila na višegodišnjem izdržavanju zatvorskih kazni, te na osnovu tih podataka sačinjavali falsifikovane isprave neophodne za dobijanje biometrijskih pasoša i ličnih karti.

Na osnovu tih falsifikovanih isprava su im u redovnom postupku izdavana lična biometrijska dokumenta u kojima bi se nalazila fotografija zainteresovanih lica sa tuđim, odnosno nepostojećim ličnim podacima, koje su zainteresovana lica koristila kao prave.

Za ove usluge pripadnici organizovane kriminalne grupe su naplaćivali zainteresovanim licima iznos od 8.000 do 16.000 evra.

Policija je ranije saopštila da su „zainteresovani“ – lica iz kriminogene sredine.

Tanjug

 

cest

Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

EU omogućila osnovcima iz Užica posetu arheološkog parka u Tuzli

Oglasna Tabla

DŽIP SLETEO U KANJON ĐETINJE! Nesreća kod Užica, sve hitne službe na terenu

Oglasna Tabla

Propala prodaja: Niko ne želi nekada najveću fabriku hrane

Oglasna Tabla