ОГЛАСНА ТАБЛА
ЗЛАТИБОРСКЕ ВЕСТИ ФОТО РАЗГЛЕДНИЦА

Међународни фестивал ветерана фолклора 2. децембра у КЦ Златибор (видео)

Удружење за неговање народне традиције „Златибор“ Чајетина организује традиционални Међународни фестивал ветерана фолклора, ове године по 12. пут. Програм ће се одржати 2.децембра у Културном центру Златибор.

И ове године ће се на Златибору окупити ветерани фолклора из Србије и земаља у окружењу на  традиционалном 12. Међународном фестивалу, у организацији Удружења за неговање народне традиције „Златибор“ Чајетина. Фестивал се одржава 2. децембра од 12,30 у Културном центру на Златибору.

 „То је спектакл. Тако га људи доживљавају. Ове године смо за само 14 дана затворили пријаве, што показује да радимо добро, да је то и даље фестивал који је најпосећенији у овом делу Европе. Ове године долази 51-но друштво са преко 1 300 учесника. Трудили смо се, као и сваке године, да позовемо госте из разних делова бивше Југославије , а стандарсно долазе из Аустрије, Црне Горе, Босне и Херцеговине, Републике Српске…  Има друштава који долазе по девети пут, а има и нових друштава, што је добро“, прича  Лука Весовић из УЗНТ „Златибор“ Чајетина.

Удружење за неговање народне традиције „Златибор“ Чајетина ће се ове године представити Играма из Југоисточне Србије. Кореографију је радила Мира Милинковић, која је и уметнички руководилац и извођач Ветеранског ансамбла. 

„Било је размишљања да ли да наступамо, али пошто сада имамо извођачки ансамбл који може да се укључи у организацију, онда смо се лако одлучили да се ипак представимо, као први, са Играма из Југоисточне Србије. Хтео бих још једном да искористим прилику да позовем гледаоце, као и мештане Чајетине, да присуствују.  Јер, ипак је ово спектакл; имате 51 различиту кореографију! Мислим да је то нешто што треба видети“, нагласио је Лука. 

Сваке године Ветерани се суочавају са изазовом како што боље организовати фестивал и показати се као добар домаћин, а бројност пријављених ансамбала показује да у томе успевају. Након фестивала, већ у недељу, чека их још један изазов – наступ на Републичком такмичењу у Пожаревцу, где ће ивођачки ансамбл дати све од себе да освоји и неку од награда.

Златибор прес

Podeli članak

Komentari

НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ

Да ли ће доћи до поскупљења јаја за Васкрс

ОГЛАСНА ТАБЛА

Када треба фарбати јаја за Васкрс да би породицу пратили напредак и благостање

ОГЛАСНА ТАБЛА

Велики успех младих атлетичара Младости из Ужица у Дервенти

ОГЛАСНА ТАБЛА

Љубивоје Ршумовић: Купујте деци књиге, па макар их они и поцепали

ОГЛАСНА ТАБЛА

Појачана контрола саобраћаја до 1. маја

ОГЛАСНА ТАБЛА

Временска прогноза за суботу – 20. април

ОГЛАСНА ТАБЛА

У Ужицу обележена годишњица турске предаје шест српских градова 1867. године

ОГЛАСНА ТАБЛА

„Распевано Драгачево” по 62. пут

ОГЛАСНА ТАБЛА

Ужички стрип сусрети

ОГЛАСНА ТАБЛА