ОГЛАСНА ТАБЛА
Uncategorized СПОРТ ПЛУС - УЖИЦЕ УЖИЧКЕ ВЕСТИ ФОТО РАЗГЛЕДНИЦА

Međunarodni dečiji fudbalski festival “Trofej Radomir Antić” u Užicu (VIDEO)

Međunarodni dečiji fudbalski festival „Trofej Radomir Antić“ koji će se održati 11. i 12. septembra na užičkom stadionu koji od nedavno nosi ime po Radomiru okupiće oko 1500 dece uzrasta od 7 do 12 godina iz celog regiona.

“Promocija sporta među mladima, zdravog načina života, timskog duha i svih onih drugih pravih moralnih vrednosti koje bavljenje sportom donosi jedini su razlog zbog koga smo prihvatili inicijativu Sportskog saveza Užice i doneli odluku o pokroviteljstvu ove sportske manifestacije kao manifestacije od posebnog značaja za naš grad”, istakla je gradonačelnica Užica dr Jelena Raković Radivojević, najavljujući događaj čiji je generalni pokrovitelj Grad Užice.

Po njenim rečima posebno je raduje činjenica da će ova manifestacija postati tradicionalni sportski događaj u našem gradu.

Dragiša Kuzmanović generalni sekretar Sportskog saveza Užice izrazio je zadovoljstvo što će Sportski savez biti nosilac takmičenja koje je od opšteg interesa za razvoj sporta u gradu Užicu.

“Veliko nam je zadovoljstvo što će u našem gradu u gradu gde je rođen Radomir Antić gde je trenirao, gde je dosta učinio za ovaj grad. Turnir će nositi njegovo ime i obećavam da ćemo organizovati veoma kvalitetan međunarodni turnir i da će se već u narednim godinama ovaj turnir se nalaziti u programu rada Sportskog saveza Užice za svaku godinu kao i u finansijskom planu rada grada Užica za naredne godine”.

Milan Čabrić ispred organizacije “ISF” koja će zajedno sa Sportskim savezom Užice organizovati ovaj događaj, najpre se zahvalio porodici Radomira Antića koja je prepoznala dobru ideju i dala saglasnost da se turnir organizuje, a zatim i Sportskom savezu i Gradu koji su uložili napore da se manifestacija organizuje.

“Reč je o jedinstvenoj manifestaciji u ovom delu Evrope, na radost dece iz Užica. Na inicijativu gradonačelnice pozvane su sve ekipe iz grada Užica bez kotizacije. Potvrdili su učešće mnogi timovi iz regiona, imaćemo 7 stranih zemalja, pored naših najvećih timova Crvene zvezde i Partizana. Zahvalio bi se i promoterima koji su prihvatili sa velikim zadovoljstvom da budu deo manifestacije, bivši igrači i prijatelji Radomira Antića, Ilija Zavišić, Radmilo Ivančević, Milovan Rajevac, Nenad Milijaš, Miloš Krasić i Milan Lane Jovanović. Nadamo se da ćemo svi zajedno, a uverio sam se da su svi operativni, napraviti jednu lepu manifestaciju. Pozvao bi sve zainteresovane timove da se na vreme prijave, sigurno će biti interesovanje veće nego što infrasturkturni sportskih objekti mogu da prihvate. Veliko ime Radomir Antić je magnet za sve tako da verujem da će mnogi biti uskraćeni”.

Inicijativa je potekla i od Milovana Rajevca, koji je podsetio da je Užice dalo mnogo dobrih fudbalera, i dobrih sportista među kojima je najveće ime Radomira Antića i da ga zbog toga treba sačuvati od zaborava.

“2010. godine bilo je jedinstveno u svetu da smo nas dvojica, iz istog mesta, vodili dve reprezentacije na Svetskom prvenstvu. Verovatno da više niko neće sa tolikim uspehom trenirati Barselonu, Atletiko i Real. Bili smo kao braća, veliki prijatelji, od njega sam dosta naučio, stalno sam ga slušao i za sve mu hvala. Njegov lik i delo će ostati trajno. Užice je grad koji ga je voleo i uvek prihvatao i gde je on najradije dolazio i mislim da će živeti večno uz ovu decu.”

Takmičenje će se održati na Stadionu “Radomir Antić” i na stadionu pored nove sportske hale u Krčagovu. Takmičiće se deca od 7 do 12 godina, tj. od 2009. godišta do 2014. godišta, igraće se po grupama, posle toga će se igrati eliminacija i dobićemo u 6 kategorija, 6 najboljih timova. Tri dana pre turnira biće upriličena promocija turnira na Gradskom trgu, gde će biti izloženi svi pehari i medalje za koje će se deca boriti. Svečano otvaranje biće spektakularno na Stadionu “Radomir Antić”uz kulturno zabavni program.

U subotu 11. septembra i nedelju 12. semtembra planirano je takmičenje od ranih jutarnjih časova do uveče. U nedelju se igraju eliminacione utakmice, polufinalne i finalne, nakon čega će uslediti dodela medalja i svečano zatvaranje.

Oglasnatabla.info/uzice.rs

Podeli članak

Komentari

НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ

„Рефест Златибор 2024“

Радови на пешачкој стази на Главици при крају

Драма код Косјерића: Аутобус пун туриста из Кине слетео са пута, сви су одмах евакуисани а надлежни извлаче возило

Младић из Ужица пешачи ка Острогу да би помогао једној сиромашној породици: „Сазнао сам да Маринковићи по два-три дана немају ни хлеба да једу“

Данас су Летње задушнице

ОГЛАСНА ТАБЛА

Временска прогноза за суботу – 22. јун

Нове цене горива

Данас исплата редовне и привремене новчане накнаде за мај

Отворена летња туристичка сезона на Торнику