Огласна табла
УЖИЧКЕ ВЕСТИ ФОТО РАЗГЛЕДНИЦА

Међународни дан породице обележен трибином Центра за социјални рад

“Насиље у породици, системи подршке”, назив је трибине организоване од стране Центра за социјални рад Ужице, поводом Међународног дана породице. Циљ скупа је унапређење постојећих и имлементација нових мера у систем, чији је основни задатак превенција насиља. Трибини су присуствовали и представници других установа из области социјалне заштите, здравственог и образовног система, правосуђа, полиције и осталих релевантних организација. Учесницима трибине обратила се и градоначелница Ужица др Јелена Раковић Радивојевић.

“Иако смо Међународни дан породице ове године дочекали у огромном болу и неизмерној жалости због трагедија у Основној школи “Владислав Рибникар” у Београду и у Младеновцу, морали смо да прекинемо тишину и никада гласније проговоримо о темама о којима ћете и ви данас овде говорити. Породица јесте основна ћелија друштва и место где се осећамо сигурно и заштићено. Ипак много тога се у годинама или деценијама иза нас променило, а ипак њен значај остао је исти. Једноставно здрава породица ствара здравог појединца па последично и здраво друштво”, истакла је градоначелница.

Према њеним речима тужно је што су трагични догађаји покренули разговоре на теме о којима се вероватно мало говорило, али је важно да су покренути са надом да се овакве трагедије никада и нигде не понове.

“Ми смо већ предузели одређене кораке и иницијативе, одржана је прва у низу трибина уз присуство деце, родитеља, просветних и здравствених радника. Кажем прва, јер ће се разговори наставити са најразличитијим темама са циљем да додјемо до најбољих решења. Ваша искуства од неизмерног су значаја и сигурно најбоље знате шта је оно што у нашим породицама није добро, шта треба мењати и на који начин свако од нас може допринети да свака породица буде место у коме се добија љубав, сигурност и подршка, негује поверење и толеранција. Изазови су бројни и нимало једноставни, али сигурна сам, уз добру вољу и бољу сарадњу свих у ланцу одговорности ризици ће бити много мањи”, закључила је градоначелница.

“Породица, као основна јединица сваког друштва која нас окупља, штити, храни, усрећује и охрабрује заслужује да славимо њено постојање сваког дана”, каже Слађана Рогић директорка Центра за социјални рад, који је иницирао одржавање трибине. Додаје, оно што је најважније, је да је и најмања сумња на насиље довољан знак за реакцију. Због тога је, истиче, битно да сви актери у овом ланцу раде заједно.

Мере које већ постоје дају одређене резултате у борби против насиља, али се и даље темељно мора радити на усавршавању свих механизама, закључили су, између осталог, учесници трибине.

Град Ужице

Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

Грађани опрезнији са зајмовима због све скупљих некретнина

ОГЛАСНА ТАБЛА

Завршница Базума у Ужицу: Џез на српски начин

ОГЛАСНА ТАБЛА

Ево где у Србији просечне плате имају шест цифара

ОГЛАСНА ТАБЛА

Дојаве о бомбама у школама широм Србије – Родитељима речено да не доводе децу на наставу

ОГЛАСНА ТАБЛА

Спремност у свим ситуацијама

ОГЛАСНА ТАБЛА

Временска прогноза за понедељак 29.05.

ОГЛАСНА ТАБЛА

Невреме правило хаос у деловима Србије: Ванредно у околини Пожеге и Ужица, путеви у Златиборском округу оспособљени

ОГЛАСНА ТАБЛА

Почињу пријаве за нових 100.000 ваучера за одмор у Србији

ОГЛАСНА ТАБЛА

Зарада у овом послу иде и до 200.000 месечно! Жене су главне у овој бранши, а почетна улагања нису велика

ОГЛАСНА ТАБЛА