ОГЛАСНА ТАБЛА
УЖИЧКЕ ВЕСТИ ФОТО РАЗГЛЕДНИЦА

Међународна недеља борбе против дистрофије

Удружење дистрофичара Златиборског округа низом активности обележава Међународну недељу борбе против дистрофије. Уз учешће 15 такмичара из девет градова Србије одржан је Меморијални турнир у шаху, који носи име преминулог Владимира Мојсиловића Цара, истакнутог члана удружења и врхунског шахисте.

Турнир је симболично, првим потезом у шаховској партији, отворио члан Градског већа Слободан Грбић, изразивши задовољство што се по први пут одржава у Ужицу.

Према речима координаторке Удружења дистрофичара Златиборског округа Биљане Суботић, чланови девет удружења дистрофичара из Златиборског и још четири округа радо се одазивају већ 15 година.

“Мало се такмиче, а мало више друже, што је неизоставни део турнира. Битно је скренути пажњу на особе оболеле од прогресивних неуро-мишићних болести, на њихове способности, али и афирмисати целокупну њихову улогу у друштву”.

Међународну недељу борбе против дистрофије установила је евроспка организација дистрофичара (EAMDA) 1973. године, са циљем да се подигне свест јавности о правима и могућностима али и проблемима са којима се суочавају особе оболеле од прогресивних неуро-мишићних болести, као и њихова афирмација у друштву.

Град Ужице

Podeli članak

Komentari

НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ

Последње скупштинско заседање у актуелном сазиву

Радови на реализацији пројеката града и ресорних министарстава

Исплата мајских пензија почеће 4. јуна.

Детаљи бруталног убиства у Сјеници: Ножем је убадала по глави и телу!

Гондола данас неће радити

Отказан концерт крагујевачког састава Ларска

У ужичком породилишту рођено пет дечака

И сунце и киша, температура до 26 степени

ГГ Слога: Свакодевно нас „бомбардују“ порукама колико је уложено у здравство Ужица