OGLASNA TABLA – INFO
FOTO RAZGLEDNICA VESTI IZ OKRUGA

Medicinsku sestru izujedali psi lutalice

Samo pukom srećom izbegnuta je tragedija kada su u četvrtak oko 06.50 časova nedaleko od stambenog bloka Stadion, u Prijepolju, psi lutalice izujedale Slobodanku Dučić, glavnu sestru patronažne službe Doma zdravlja. Od razjarenih krvoločnih životinja, Slobodanku je spasao čovek iz obližnje zgrade, koji je čuo lavež pasa i vrisak žene koja je dozivala pomoć. Ona je sa povredama po telu primljena u službu Hitne pomoći  gde su joj sanirane rane a ceo slučaj prijavljen je policiji.

Psi lutalice već duže vreme seju strah na prijepoljskim ulicama, uprkos tome niko od nadležnih opštinskih službi, ovom problemu sa kojim se žitelji svakodnevno sreću, ne pridaje značaja. Na putu do posla, pravu dramu, preživela je medicinska sestra Slobodanka Dučić, u ranim jutarnjim časovima. Ona kaže da je već duže vreme na gradskim ulicama primetno pojačano prisustvo lutalica te da ih svakodnevno viđa. Međutim ni slutila nije da bi mogla postati predmet njihove agresije.

– Sve se odigralo munjevitom brzinom kao na filmu. Krenula sam na posao i na svega stotinak metara od Doma zdravlja, sa stepeništa, pored jednog ugostiteljskog objekta,  na mene je skočio pas, oborio me na asfalt i počeo da ujeda po telu. Panično sam počela da se branim, međutim krvoločna životinja nije prestajala da me grize, dok su drugi psi lajali. Na svu sreću, čovek koji živi u obližnjoj zgradi i mislim da se zove Sabahudin, čuo je moju vrisku, pritekao u pomoć i spasao me težih povreda – kaže za “Novosti” Slobodanka.

Ova, medicinska radnica upozorava, da već duže vreme lutalice napadaju građane, međutim i da niko od nadležnih na to ne reaguje.

U gradu na Limu ne postoji azil za pse, pa je to uz nedaće oko deponovanja smeća, jedan od gorućih problema sa kojima se nadležni sreću gotovo celu jednu deceniju unazad. Na osnovu naknada za ujede pasa lutalica i povreda nastalih usled padova na trotoaru i drugim javnim površinama, od 2014 godine pa do početka 2019. godine, prema našem saznanju iz budžeta je isplaćeno preko pola miliona evra. Uprkos tome, ovaj problem u Prijepolju, niko od rukovodećih ljudi ne shvata previše ozbiljno.

Izvor: Novosti i PP Media

Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

ARLEMM u Beogradu – prvi onlajn festival klasične muzike u zemlji

Oglasna Tabla

Država isporučila opremu i lekove, ali nedostaju namirnice, energenti i sredstva za dezinfekciju

Oglasna Tabla

Ršumović: „Šta nam sve deca gledaju na privatovizijama, još i dobro prolazimo!“

Oglasna Tabla

Kako će izgledati nastava u septembru, ministar otkriva detalje

Oglasna Tabla

Ovo je planina na koju se Sveti Sava popeo sa velikom mukom, a po tome je i dobila ime: Mučanj postaje sve atraktivnija turistička destinacija u Srbiji

Oglasna Tabla

Njena kuća je sređena već u 7 i 20: Zlatna pravila mame šestoro dece za dom bez nereda

Oglasna Tabla

Bolnice u Srbiji prepune, zdravstveni radnici na izmaku a pik se tek očekuje

Oglasna Tabla

Stiže spas: Vakcina protiv korone već u septembru? Testiranje u završnoj fazi

Oglasna Tabla

Iz Čigote apeluju za pomoć

Oglasna Tabla