Užice Oglasna Tabla
FOTO RAZGLEDNICA UŽIČKE VESTI

Medicinska sestra teško povređena u incidentu u Užicu

Užičanka D.P. zaposlena kao medicinska sestra na Infektivnom odeljenju Opšte bolnice Užice teško je povređena na svom radnom mesto pošto je eksplodirao manometar na boci za kiseonik.

Nemio događaj u užičkoj bolnici zbio se u trećoj smeni između subote i nedelje, saznaje „Blic“.

Prema nezvaničnim sazanjima, D.P. je prišla jednom pacijentu u bolesničkoj sobi i prilikom rukovanja bocom sa kiseonikom pukao je manometar koji joj je povredio oko i lice. U pomoć kolegnici koja je pala na pod pritrčali su druga medicinska sestra i dežurni doktor i odveli je na prijemno odeljenje. D.P. je odmah transportovana u Kliniku za očne bolesti u Beogradu gde je sutradan operisana. Tu se i trenutno nalazi na lečenju, a njeni poznanici kažu da je operacija trajala tri sata i da je pretrpela ozbiljna oštećenja oka.

Kako je „Blicu“ potvrđeno u Osnovnom javnom tužilaštvu u Užicu, D.P. je zadobila teške povrede oka. Ovde nam je rečeno da se o ovom događaju očekuje izveštaj policije sa izveštajima nadležnih inspekcija.

U Zdravstvenom centru Užice nam je rečeno da je do pucanja koje povredilo medicinsku sestru došlo u trenucima dok je ona na boci za kiseonik montirala protometar, deo manometra. Razlozi koji su doveli do nesreće se ne znaju, a u utvrđivanju istog biće preduzete sve mere koje naloži Ministarstvo zdravlja koje je danas obavešteno o slučaju na infektivnom odeljenju. U ZC Užice kažu i da je događaj prijavljen i Inspekciji rada koja je ovim povodom posetila užičku bolnicu.

Izvor:blic.rs/V.L.

Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

Još jedan novi slučaj infekcije u Zlatiborskom okrugu

Oglasna Tabla

Naredba o prestanku rada frizerskih i kozmetičkih salona

Oglasna Tabla

Zasedao Štab za vanredne situacije opštine Požega

Oglasna Tabla

Nastavljena dezinfekcija gradskih ulica

Oglasna Tabla

44 nove osobe pozitivne na Covid-19 virus

Oglasna Tabla

Od A do Š sa Strajinom Nedovićem

Oglasna Tabla

Korona virus mutira, a evo zašto je to dobra vest

Oglasna Tabla

Hoće pasti građanima Srbije po 100e sa neba?

Oglasna Tabla

Telefoni za nabavku hrane i lekova Čajetina Zlatibor za starije od 65

Oglasna Tabla