ОГЛАСНА ТАБЛА
УЖИЧКЕ ВЕСТИ ФОТО РАЗГЛЕДНИЦА

Медицинари су хероји данашњице

 

Као бивша ученица и професорка Медицинске школе Ужице која годинама уназад школује квалитетне кадрове и чији ученици се високо котирају током даљег школовања и усавршавања, градоначелница Ужица др Јелена Раковић Радивојевић је на позив ученика и професора те школе, присуствовала практичном делу часа стручног предмета Здравствена нега.

Изразивши захвалност на позиву и задовољство виђеним градоначелница је ученицима поручила су медицинари хероји данашњице, а они као будући здравствени радници неко ко ће на себе преузети огромну одговорност.

“Хвала вам што се се определили за ову племениту струку, да помажете другима, негујете их и будете прави хероји. Као некадашња ученица, али и професорка, поносна сам што је интересовање за Медицинску школу једнако заступљено и што имамо ђаке, како из региона, тако и из целе Србије. Иако сте тек на почетку школовања, показали сте изузетно знање, владање материјом, разумевање, како теоријског, тако и практичног дела. Сигурна сам да ћете бити изузетни професионалци и врсни стручњаци у будућности. Ви сте наша снага и нада, а тај оптимизам који се овде осећа обећава много”.

На посети у име колектива и ученика школе захвалио се директор Мирослав Познановић

“Част нам је што градоначелница присуствује данашњем практичном делу часа Здравствене неге. Открићу вам да је ова посета за ученике била изненађење, а они су и поред тога били изузетни, посвећени, показали су знање, и врло смо поносни на њих. Град Ужице и Медицинска школа имају изузетну сарадњу, а надамо се да ћемо и убудуће наставити у том правцу”.

За све образовне профиле у Медицинској школи Ужице готово пола века влада огромно интересовање, ученика из Ужица, целог Златиборског округа али и градова и општина у окружењу. Поред успеха на државним и међународним такмичењима из наставних предмета, ученици ове школе значајна признања доносе са спортских и других смотри.

 

Град Ужице
Podeli članak

Komentari

НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ

Трећег дана мале матуре осмаци полажу тест из изборног предмета

Струја неће поскупети ове године, ЕПС креће у реформе

Момо Капор: Како се Српкиње свађају на мору

ОГЛАСНА ТАБЛА

Почиње пријављивање кандидата за пријемне испите на факултетима

Почео јубиларни 10. XCross на Златибору

ОГЛАСНА ТАБЛА

Температура данас до 39 степени, а биће још врелије

Почео са радом дечији базен на плажи, улаз бесплатан (ВИДЕО)

ОГЛАСНА ТАБЛА

Други дан мале матуре осмаци полажу тест из математике

Почиње лето, обданица најдужа, а ноћ најкраћа