Огласна табла
УЖИЧКЕ ВЕСТИ ФОТО РАЗГЛЕДНИЦА

Медицинари су хероји данашњице

 

Као бивша ученица и професорка Медицинске школе Ужице која годинама уназад школује квалитетне кадрове и чији ученици се високо котирају током даљег школовања и усавршавања, градоначелница Ужица др Јелена Раковић Радивојевић је на позив ученика и професора те школе, присуствовала практичном делу часа стручног предмета Здравствена нега.

Изразивши захвалност на позиву и задовољство виђеним градоначелница је ученицима поручила су медицинари хероји данашњице, а они као будући здравствени радници неко ко ће на себе преузети огромну одговорност.

“Хвала вам што се се определили за ову племениту струку, да помажете другима, негујете их и будете прави хероји. Као некадашња ученица, али и професорка, поносна сам што је интересовање за Медицинску школу једнако заступљено и што имамо ђаке, како из региона, тако и из целе Србије. Иако сте тек на почетку школовања, показали сте изузетно знање, владање материјом, разумевање, како теоријског, тако и практичног дела. Сигурна сам да ћете бити изузетни професионалци и врсни стручњаци у будућности. Ви сте наша снага и нада, а тај оптимизам који се овде осећа обећава много”.

На посети у име колектива и ученика школе захвалио се директор Мирослав Познановић

“Част нам је што градоначелница присуствује данашњем практичном делу часа Здравствене неге. Открићу вам да је ова посета за ученике била изненађење, а они су и поред тога били изузетни, посвећени, показали су знање, и врло смо поносни на њих. Град Ужице и Медицинска школа имају изузетну сарадњу, а надамо се да ћемо и убудуће наставити у том правцу”.

За све образовне профиле у Медицинској школи Ужице готово пола века влада огромно интересовање, ученика из Ужица, целог Златиборског округа али и градова и општина у окружењу. Поред успеха на државним и међународним такмичењима из наставних предмета, ученици ове школе значајна признања доносе са спортских и других смотри.

 

Град Ужице
Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

Никитовић: Сва расположива механизација на терену, приоритет оспособљавање путних праваца до болесних

Затрашујући призор након удара грома код Ивањице- Пет мртвих оваца лежале су једна преко друге (ВИДЕО)

Карате: Задовољавајућ наступ Ање Милосављевић на првенству Балкана

Успеси ђака ОШ „Димитрије Туцовић“ на републичким такмичењима (видео)

ОГЛАСНА ТАБЛА

Крвна група открива којим све болестима је ваш организам склон

Четири ствари о новцу које ваша деца требају да науче што пре

Ново поскупљење! Више цене цигарета од 1. Јула: Пушачи ће паклу плаћати и до 610 динара

Изложба „Васко Попа-Далеко у нама“

Промоција књиге „Само се срећа рачуна“