Огласна табла
ВЕСТИ ИЗ ОКРУГА ФОТО РАЗГЛЕДНИЦА

Мечка опет заиграла пред вратима Ивањичана и направила лом

Ивањица – Још једном су мечке заиграле пред вратима Ивањичана. Да ове крупне звери последњих година ближе него икада прилазе кућама, више чак није ни изненађујућа вест јер се управо то све чешће догађа. Дешавало се да на Голији нападну поштара, старијег мештанина, али и да упадну у кућу поједу мед или развале башту. Најновији случај упада мечки у домаћинства догодио се у селу Међуречје када су направиле лом код породице Принчевац.

„Капија је била поломљена, трагове је највероватније прекрило лишће, а онда смо угледали растурене кошнице свуда около. Било је јасно да нас је посетила мечка иако се до сада у село Међуречје никад није спуштала. „, кажу за РИНУ мештани.

Додају да сада време проводе у страху јер је очигледно да су стигле и до њихових кућа, за које су до сада сматрали да су безбедне и на пристојној удаљености од њиховог природног станишта.

„Оне више нити имају страха, нити се боје људи. Све их је више јер је лов забрањен, траже своју територију и ево стигоше до наше. Не знам да ли ћемо морати и то да им препустимо јер су очигледно животиње заштићене више него људи“, истичу мештани.

Једно од решења за овај велики проблем у подголијским селима, како кажу староседеоци, можда би било формирање хранилишта дубоко у шуми, али нико од надлежних то још увек не спомиње.

Извор: РИНА

Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

Никитовић: Сва расположива механизација на терену, приоритет оспособљавање путних праваца до болесних

Затрашујући призор након удара грома код Ивањице- Пет мртвих оваца лежале су једна преко друге (ВИДЕО)

Карате: Задовољавајућ наступ Ање Милосављевић на првенству Балкана

Успеси ђака ОШ „Димитрије Туцовић“ на републичким такмичењима (видео)

ОГЛАСНА ТАБЛА

Крвна група открива којим све болестима је ваш организам склон

Четири ствари о новцу које ваша деца требају да науче што пре

Ново поскупљење! Више цене цигарета од 1. Јула: Пушачи ће паклу плаћати и до 610 динара

Изложба „Васко Попа-Далеко у нама“

Промоција књиге „Само се срећа рачуна“