11.6 C
Uzice
новембар 21, 2019
BAJINOBAŠTANSKE VESTI

MATURANTSKI PLES PO PRVI PUT U BAJINOJ BAŠTI

bb

Po prvi put ove godine i Bajina Bašta će biti grad učesnik manifestacije  „European Quadrille Dance Festival““ poznate i pod nazivom  Maturantski ples.  Manifestacija će se odvijati  19. maja na gradskom trgu u Bajinoj Bašti sa početkom u 12 časova u organizaciji Kancelarije za mlade Bajina Bašta.

Ovaj festival u Srbiji počinje da se odvija od 2005. godine , a prvi grad koji se priključio je Kraljevo, zatim Niš, a od 2007. godine i mnogi drugi gradovi. U ovom projektu su do sada učestvovali maturanti  iz brojnih država Evrope.

Uz poznatu kompoziciju Johana Štrausa „Slepi miš“, maturanti će zaplesati istu koreografiju. Svi evropski gradovi plešu u isto vreme, tačno u podne a muzika se najčešće emituje preko satelitskog radija.

Bajinobaštanski  maturanti, zajedno sa maturantima širom Evrope, učestvovaće u obaranju Ginisovog rekorda kao najveći simultani ples na svetu. Poslednji Ginisov rekord  je oboren 2011. godine i iznosi 33.202 igrača u 51 gradu iz 8 evropskih zemalja.

Bez obzira što je to ozbiljna muzika maturanti po pravilu veoma lepo prihvataju tu koreografiju, i uopšte ideju nekog zajedničkog plesa sa maturantima Evrope. Najčešće plešu maturanti srednjih škola, ali u nekim gradovima učestvuju i maturanti osmog razreda. U Bajinoj Bašti će ove godine na Maturantskom plesu učetovati oko 80 gimnazijalaca iz Gimnazije „Josif Pančić“

Izvor: Drina Info

cest

Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

Počinje rekonstrukcija trga u Bajinoj Bašti

Oglasna Tabla

NP Tara dobitnik priznanja za najatraktivniju filmsku lokaciju

Oglasna Tabla

Učestali požari usled ljudske nepažnje

Oglasna Tabla

Uskoro naplata ulaska vozilima u Nacionalni park Tara

Oglasna Tabla

Čudotvorni izvor kod Bajine Bašte: ovom vodom lečili su šugu u aziji, a po spas dolaze I nerotkinje! Zovu ga još I ljubavni izvor, evo I zašto

Oglasna Tabla

Baka sovija je vodeničarka I to jedina u zapadnoj Srbiji

Oglasna Tabla

Tunel Kadinjača jedino rešenje za spajanje Podrinja sa centralnom Srbijom

Oglasna Tabla

Hiljade kilometara zbog jedne kućice: Evo zašto su Kinezi zaljubljeni u Bajinu Baštu

Oglasna Tabla

Đaci pošumljavaju požarišta

Oglasna Tabla