Užice Oglasna Tabla
FOTO RAZGLEDNICA UŽIČKE VESTI

Maturantska žurka humanitarnog karaktera

Na konferenciji za novinare održanoj danas u Gradskoj kući povodom organizacije maturantske žurke u Gradskom kulturnom centru, članica Gradskog veća Marija Trmčić Bogojević je istakla da su konačno definisani svi detalji vezani za organizaciju kao i da su na sastancima sa Savetom roditelja i Unijom studenata održanim u toku jučerašnjeg dana rešene sve nedoumice vezane za ovu žurku.

Članica Gradskog veća zadužena za društvene delatnosti Marija Trmčić Bogojević

„Drago mi što mogu da kažem da smo našli idealno rešenje za organizovanje maturantske žurke i  da smo uspeli da usaglasimo sve želje i potrebe kako maturanata tako i roditelja. Tokom jučerašnjih sastanaka Grad je doneo odluku da će stati iza maturanata i pomoći kompletnu organizaciju. Dobili smo punu podršku parlamenata svih srednjih škola, Unije studenata i Saveta roditelja kako bi sve prošlo u najboljem redu“ rekla je Marija Trmčić Bogojević i dodala da će Grad snositi troškove organizacije. „To podrazumeva plaćanje troškova vezanih za angažovanje di džeja i profesionalnog obezbeđenja čiji iznos je oko 40 000 dinara dok će obzirom da je žurka dobila humanitrani karakter, iznajmljivanje prostora u Gradskom kulturnom centru biti bez nadoknade“, rekla je Trmčićeva.

„Maturanti su se preko svojih srednjoškolskih parlamenata izjasnili da bi želeli da ova žurka ima i humanitarni karakter i da se novac koji je dat kao akontacija ne vraća već da se donira. Naš predlog je da se donira Centru za vantelesnu oplodnju, za nabavku ultrazvučnog aparata ali o tome će odlučiti maturanti“, rekao je Zoran Milovanović u ime Saveta roditelja.

Predsednik Saveta roditelja Grada Užica Zoran Milovanović

Svaki učesnik do sada je dao po 400 dinara, i po rečima Milovanovića, ukoliko neko od maturanata ne želi da donira novac biće mu vraćen.

Podsetimo, Grad Užice je prihvatio inicijativu Saveta roditelja i odlučio da finansira troškove organizovanja žurke, nakon njihovog negodovanja zbog cene koja je bila predložena od strane Unije studenata a koja je iznosila 800 dinara po maturantu, što je bio nepovoljan iznos u odnosu na cenu prethodnih godina koja je iznosila od 300 do 500 dinara.

Unija studenata Užica kojoj su se maturanti prvobitno obratili za pomoć u organizaciji žurke biće takođe jedan od organizatora.

Maturantska žurka je u ponedeljak, 28. maja posle 12 časova.

Izvor: uzice.rs

Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

Intervju: Danijela Veselinović, truba je moj život; od malena pratimo se u stopu !

Oglasna Tabla

Bilbord informera osvanuo na prodavnici u centru Arilja!

Oglasna Tabla

Važno za građane Srbije: Evo na koji račun će vam leći minimalac koji isplaćuje država

Oglasna Tabla

Danas sunčano, posle podne oblačno, do 19 stepeni

Oglasna Tabla

Još 2 nova slučaja infekcije COVID-19 u Zlatiborskom okrugu, ukupno 21

Oglasna Tabla

Ušli smo u srpski gradić gde niko nije oboleo od korone. Jasno je zašto nisu izgubili ni život dosad

Oglasna Tabla

U Republici Srbiji je do 15 časova 4. aprila 2020. godine registrovano ukupno 1.624 potvrđenih slučajeva COVID 19.

Oglasna Tabla

Čajetinci uputili pomoć Vlasenici u RS

Oglasna Tabla

Blizancima dali imena Kovid i Korona

Oglasna Tabla