Užice Oglasna Tabla
FOTO RAZGLEDNICA UŽIČKE VESTI

Maturantska žurka humanitarnog karaktera

Na konferenciji za novinare održanoj danas u Gradskoj kući povodom organizacije maturantske žurke u Gradskom kulturnom centru, članica Gradskog veća Marija Trmčić Bogojević je istakla da su konačno definisani svi detalji vezani za organizaciju kao i da su na sastancima sa Savetom roditelja i Unijom studenata održanim u toku jučerašnjeg dana rešene sve nedoumice vezane za ovu žurku.

Članica Gradskog veća zadužena za društvene delatnosti Marija Trmčić Bogojević

„Drago mi što mogu da kažem da smo našli idealno rešenje za organizovanje maturantske žurke i  da smo uspeli da usaglasimo sve želje i potrebe kako maturanata tako i roditelja. Tokom jučerašnjih sastanaka Grad je doneo odluku da će stati iza maturanata i pomoći kompletnu organizaciju. Dobili smo punu podršku parlamenata svih srednjih škola, Unije studenata i Saveta roditelja kako bi sve prošlo u najboljem redu“ rekla je Marija Trmčić Bogojević i dodala da će Grad snositi troškove organizacije. „To podrazumeva plaćanje troškova vezanih za angažovanje di džeja i profesionalnog obezbeđenja čiji iznos je oko 40 000 dinara dok će obzirom da je žurka dobila humanitrani karakter, iznajmljivanje prostora u Gradskom kulturnom centru biti bez nadoknade“, rekla je Trmčićeva.

„Maturanti su se preko svojih srednjoškolskih parlamenata izjasnili da bi želeli da ova žurka ima i humanitarni karakter i da se novac koji je dat kao akontacija ne vraća već da se donira. Naš predlog je da se donira Centru za vantelesnu oplodnju, za nabavku ultrazvučnog aparata ali o tome će odlučiti maturanti“, rekao je Zoran Milovanović u ime Saveta roditelja.

Predsednik Saveta roditelja Grada Užica Zoran Milovanović

Svaki učesnik do sada je dao po 400 dinara, i po rečima Milovanovića, ukoliko neko od maturanata ne želi da donira novac biće mu vraćen.

Podsetimo, Grad Užice je prihvatio inicijativu Saveta roditelja i odlučio da finansira troškove organizovanja žurke, nakon njihovog negodovanja zbog cene koja je bila predložena od strane Unije studenata a koja je iznosila 800 dinara po maturantu, što je bio nepovoljan iznos u odnosu na cenu prethodnih godina koja je iznosila od 300 do 500 dinara.

Unija studenata Užica kojoj su se maturanti prvobitno obratili za pomoć u organizaciji žurke biće takođe jedan od organizatora.

Maturantska žurka je u ponedeljak, 28. maja posle 12 časova.

Izvor: uzice.rs

Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

Uštede od digitalizacije 5 miliona dinara

Oglasna Tabla

Izložba slika Mire Petaković

Oglasna Tabla

Petar Božović pobednik Sretenjske ulična trke u Ušću

Oglasna Tabla

Najveća riznica ljubavnih citata: 50 veličanstvenih izjava srpskih i ruskih velikana o ljubavi, na jednom mestu

Oglasna Tabla

EPS od oktobra akcionarsko društvo, sledi podela i prodaja akcija

Oglasna Tabla

Vremenska prognoza za nedelju – 16. februar

Oglasna Tabla

Krenuli na litiju dugu 500 kilometara za spas srpskih svetinja (VIDEO)

Oglasna Tabla

Mališani Užica skupili skoro 70.000 dinara za NURDOR (VIDEO)

Oglasna Tabla

Darko je sa 9 godina prošao ono što nijedno dete ne bi trebalo: Tada se završilo njegovo detinjstvo

Oglasna Tabla