OGLASNA TABLA – INFO
FOTO RAZGLEDNICA SRBIJA

Maturanti oboleli od kovida polagaće prijemni u avgustu

Pomoćnik ministra prosvete za visoko obrazovanje Bojan Tubić rekao je danas da će Ministarstvo preporučiti svim visokoškolskim ustanovama da maturanti, koji zbog zaraze koronavirusom nisu mogli da izađu na prijemni ispit, polažu prijemni u drugoj polovini avgusta.

Tubić je rekao da su se ministarstvu javljali budući studenti koji zbog zaraze koronavirusom nisu mogli da izađu na prijemni ispit i da su im visokoškolske ustanove potvrdile da je prijavljen ukupno 31 maturant koji zbog toga nije mogao da polaže prijemni.

Dodao je da će Ministarstvo preporučiti svim visokoškolskim ustanovama da ti maturanti polažu prijemni u drugoj polovini avgusta, kada pre svega ozdrave.

Objasnio je da će se to voditi kao prvi konkursni rok. To znači da će, ako polože prijemni ispit, biti rangirani zajedno sa njihovim kolegama koji su sada polagali prijemne ispite i koji će se upisivati do 17. jula.

„Ukoliko ne bude mesta na nekom fakultetu, a taj student koji je kovid pozitivan u avgustu položi prijemni ispit, on će biti upisan ili na budžet ili ćemo proširiti liste za samofinansiranje i niko neće biti oštećen. Mislim da je to dobro rešenje za sve“, naglasio je Tubić.

Da će se razmatrati i doneti odluka o srednjoškolcima koji su propustili polaganje prijemnog ispita najavio je Studentski parlament Univerziteta u Beogradu u saopštenju nakon sastanka sa ministrom prosvete Mladenom Šarčevićem koji je usledio posle protesta studenata zbog najave da će studentski domovi biti zatvoreni zbog aktuelne epidemiološke situacije.

Izvor: RTS

Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

Neću da mi kurve I kriminalci budu uzor deci! Potresne rečI Dragana Bjelogrlića odzvanjaju balkanom

Oglasna Tabla

Uzorkovanje meda prijavljenog za izvoz počinje od ponedeljka

Oglasna Tabla

Velika posećenost Stopića pećine i drugih lokaliteta na Zlatiboru

Oglasna Tabla

„Porast krenuo sa studentima, nisu bili u domovima nego na proslavama“

Oglasna Tabla

Potvrđeno je 6 novih slučajeva pozitivnih na virus COVID-19 sa teritorije Zlatiborskog okruga

Oglasna Tabla

Poslodavcima do danas rok za donošenje plana primene mera: Evo kolike su kazne za kršenje

Oglasna Tabla

Katran se još uvek peče u zlatiborskim selima

Oglasna Tabla

Zlatibor je preskup – Mit ili istina?

Oglasna Tabla

Danas ističe rok za odbijanje moratorijuma na otplatu kredita

Oglasna Tabla