28.8 C
Uzice
август 18, 2019
FOTO RAZGLEDNICA UŽIČKE VESTI

MATEJ OSVOJIO BRONZU ZA EKIPU SRBIJE NA BALKANSKOM PRVENSTVU

U Skoplju je, u subotu, 23. septembra, održano Balkansko prvenstvo u sportskom penjanju za penjače do 18 godina, disciplina Težinsko penjanje na kome Matej Knežević, član Sporsko penjačkog kluba „Stari grad“ iz Užica osvojio bronzanu medalju za ekipu Srbije.

Na Balkanskom prvenstvu u Skoplju ekipu Srbije predstavljali su najbolji penjači u kategoriji, a među ukupno sto takmičara bile su i ekipe iz Grčke, Makedonije i Turske. Pored Mateja, od sportskih penjača iz Užica takmičila se i Anastasija Knežević koja se, na žalost vratila bez medalja, budući da joj je u samom finalu ponestalo snage, a i zbog poznatog problema koji muči SPK „Stari grad“: nedostatka treninga usled statusa beskućnika što se prostora tiče. Srbiju su, pored Užičana predstavljali i takmičari iz Niša, Beograd, Subotice, a pored Mateja, osvojili su još pet medalja i to : Milena Casetta iz ,,Zemun“- Beograd, 1.mesto; Nora Bognar iz ,,Spartak“- Subotica, 2.mesto; Bratislav Simović iz ,,Paek“- Niš, 2.mesto; Darina Žikić iz ,,Paek“- Niš, 3.mesto: Ilija Stanković iz ,,Paek“- Niš, 3.mesto.

Organizator Balkanskog prvenstva bio je Sportsko kačuvački klub „Karpoš“ iz Skoplja.

Sekretar SPK „Stari grad“ iz Užica, Radoslav Knežević izrazio je zadovoljstvo postignutim rezultatima, rekavši da su i Matej i Anastasija, „s obzirom na uslove u kojima treniraju postigli vanredne rezultate“, te da se nada „skorom rešavanju prostora za treniranje“. Uz zahvalnost organizatoru na odlično pripremljenom takmičenju, i dobrim i izazovnim smerovima, Knežević je ponovio stav učesnika „da balkansko takmičenje dobija na snazi zahvaljujući sve većem broju kvalitetnih, mladih penjača.“

Izvor:pasaz.rs/M. Nikolić

Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

Uz prelep ambijent pobeda Slobode na početku sezone

Oglasna Tabla

Četvrt veka institucionalne podrške Užica mladim umetnicima: Izložba „Oni koji dolaze“

Oglasna Tabla

Galerija Reflektor: Izložbe radova Nine Milivojević i Nikole Radosavljevića

Oglasna Tabla