17.3 C
Uzice
новембар 18, 2019
FOTO RAZGLEDNICA UŽIČKE VESTI

MATEJ OSVOJIO BRONZU ZA EKIPU SRBIJE NA BALKANSKOM PRVENSTVU

U Skoplju je, u subotu, 23. septembra, održano Balkansko prvenstvo u sportskom penjanju za penjače do 18 godina, disciplina Težinsko penjanje na kome Matej Knežević, član Sporsko penjačkog kluba „Stari grad“ iz Užica osvojio bronzanu medalju za ekipu Srbije.

Na Balkanskom prvenstvu u Skoplju ekipu Srbije predstavljali su najbolji penjači u kategoriji, a među ukupno sto takmičara bile su i ekipe iz Grčke, Makedonije i Turske. Pored Mateja, od sportskih penjača iz Užica takmičila se i Anastasija Knežević koja se, na žalost vratila bez medalja, budući da joj je u samom finalu ponestalo snage, a i zbog poznatog problema koji muči SPK „Stari grad“: nedostatka treninga usled statusa beskućnika što se prostora tiče. Srbiju su, pored Užičana predstavljali i takmičari iz Niša, Beograd, Subotice, a pored Mateja, osvojili su još pet medalja i to : Milena Casetta iz ,,Zemun“- Beograd, 1.mesto; Nora Bognar iz ,,Spartak“- Subotica, 2.mesto; Bratislav Simović iz ,,Paek“- Niš, 2.mesto; Darina Žikić iz ,,Paek“- Niš, 3.mesto: Ilija Stanković iz ,,Paek“- Niš, 3.mesto.

Organizator Balkanskog prvenstva bio je Sportsko kačuvački klub „Karpoš“ iz Skoplja.

Sekretar SPK „Stari grad“ iz Užica, Radoslav Knežević izrazio je zadovoljstvo postignutim rezultatima, rekavši da su i Matej i Anastasija, „s obzirom na uslove u kojima treniraju postigli vanredne rezultate“, te da se nada „skorom rešavanju prostora za treniranje“. Uz zahvalnost organizatoru na odlično pripremljenom takmičenju, i dobrim i izazovnim smerovima, Knežević je ponovio stav učesnika „da balkansko takmičenje dobija na snazi zahvaljujući sve većem broju kvalitetnih, mladih penjača.“

Izvor:pasaz.rs/M. Nikolić

Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

Zlakusa – drugo najbolje selo u Srbiji

Oglasna Tabla

Za odeljenje neonatologije Opšte bolnice Užice od lokalnih bendova

Oglasna Tabla

Komunalna milicija će legitimisati bez uniforme, zaustavljati vozila i oduzimati ih

Oglasna Tabla

NP Tara dobitnik priznanja za najatraktivniju filmsku lokaciju

Oglasna Tabla

Ivan Vukomanović večeras na Pedagoškom fakultetu u Užicu

Oglasna Tabla

Prvi letovi sa Aerodroma „Morava“ od decembra, čeka se izbor avio-prevoznika

Oglasna Tabla

Olivera Jevtić se sprema za svoje šeste Olimpijske igre: Kad pogledam neke Amerikanke, još sam mlada

Oglasna Tabla

Zlatna Lidija Trmčić na turniru „Trofej Rakovice 2019“

Oglasna Tabla

Javna rasprava o programskim sadržajima Javne medijske ustanove RTS

Oglasna Tabla