14.8 C
Uzice
август 19, 2019
FOTO RAZGLEDNICA VESTI IZ OKRUGA

Masne šine zaustavile železnički saobraćaj na pruzi Beograd-Bar

Železnički saobraćaj na pruzi Beograd-Bar između Užica i Priboja od juče je zaustavljen, jer su šine na pojedinim mestima bile zamašćene.

Stručne službe Infastrukture železnice Srbije su izašle na teren da bi utvrdile kako su se šine zamastile i deonicu barske pruge što pre osposobile za redovan saobraćaj.

„Železničari na barskoj pruzi sa najvećim železničkim iskustvom kažu da se ovako nešto do sada nije dogodilo u prethodnih 30 ili 40 godina“, kaže Nenad Stanisavljević iz Infastrukture železnice Srbije. 

On kaže da je prilikom transporta otvorenim teretnim vagonima između materija koje su se prevozile proteklih dana i ostataka materija koje su ranije prevožene u kombinaciji sa kišom i obilnim padavinama došlo do stvaranja smese koja je iz vagona nekako dospela na prugu. 

„Pojedine deonice pruge između Užica i Priboja su zamašćene, ali mora da se prođe cela deonica. Deo posla je juče završen, a nastavljaju se aktivnosti i danas kako bi se cela pruga očistila i kako bi se saobraćaj pustio“, navodi Stanisavljević. 

Nakon što je voz juče zaustavljen oganizovan je autobuski prevoz putnika iz stanice Zlatibor do stanice Bijelo Polje. Železnički prevoz Crne Gore preuzeo je putnike kako bi nastavili putovanje do Bara. 

Izvor:b92

Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

Danas sunčano i veoma toplo

Oglasna Tabla

Данас је Преображење Господње

Oglasna Tabla

Uz prelep ambijent pobeda Slobode na početku sezone

Oglasna Tabla