24.7 C
Uzice
октобар 14, 2019
FOTO RAZGLEDNICA ZLATIBORSKE VESTI

Maskenbal u Čajetini-deca vrtića „Radost“ prerušena u svoje omiljene junake (video)

U predškolskoj ustanovi „Radost“ Čajetina u ponedeljak je povodom održavanja Dečje nedelje održan maskenbal. Veliki broj dece prodefilovao je ulicama Čajetine ponosno pokazujući svoje kostime.

Tradicionalni maskenbalski festival danas je održan u predškolskoj ustanovi „Radost“ u Čajetini. Veliki broj mališana prerušenih u svoje omiljene junake prošetao je ulicama Čajetine uz pratnju vaspitačica, roditelja i meštana koji su veselu družinu pozdravili i fotografisali. Kolona je prodefilovala ulicama od vrtića do centra Čajetine a najviše vremena proveli su u parku.

„Maskenbal se održava u vrtiću u Čajetini ali i na Zlatiboru, Mačkatu, Krivoj Reci, Šljivovici, Sirogojnu i Rožanstvu. Biće aktivna sva deca osim jaslenih grupa i to je broj od skoro 500 mališana. Bićete u prilici da vidite koliko su roditelji dali sve od sebe da maske budu originalne i lepe“, kaže Milan Tucović- pedagog u predškolskoj ustanovi Radost.

Deca, vaspitači i naravno roditelji bili su veoma kreativni i maštoviti. Među kostimima bilo je najviše Spajdermena i princeza ali i rakete, policajci, vatrogasci, majstori, razne životinje, doktori… Deca su bila strpljiva dok su im vaspitačice oblačile pripremljene maske, a neki od njih su bili raspoloženi i za razgovor.

„Htela sam da budem leptir ali mi je mamina drugarica poslala kostim i onda sam se odlučila da budem Japanka“, kaže Zorana Virić. „Meni je pomogla mama da napravim ovakvu masku“, dodaje Dimitrije Virić.

U nastavku bogatog programa pripremljenog povodom Dečije nedelje, decu očekuje izlet u Mokru Goru za starije predškolske grupe, predstava „Tajna čarobnog kofera“, podsećanje na tradicionalne igre i još jedna šetnja čiji će cilj biti upoznavanje dece sa biljnim vrstama našeg kraja.

Izvor: zlatiborpress.rs

Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

Brze pizza rolnice (video)

Oglasna Tabla

U novom pravoslavnom hramu u Krčagovu obeležena Slava Pokrov Presvete Bogorodice (VIDEO)

Oglasna Tabla

Данас је Покров Пресвете Богородице

Oglasna Tabla

5. revija predstava za decu Oktobarske čarolije -„Uplakana Katarina“

Oglasna Tabla

Nedostaje pet miliona evra: Otvaranje aerodroma Ponikve tokom 2020?

Oglasna Tabla

PROGNOZA ZA SLEDEĆU NEDELJU: Kao da je jul, ne oktobar – temperatura do 29!

Oglasna Tabla

MUP: Pojačana kontrola prevoza dece

Oglasna Tabla

SBB fondacija u akciji čišćenja u Užicu

Oglasna Tabla

Sve samo da izbegne alko-test: Suvozač istrčao iz kola kad je video saobraćajce, pa bežeći skočio u Drinu

Oglasna Tabla