Огласна табла
СРБИЈА ФОТО РАЗГЛЕДНИЦА

Марко је један од најгенијалнијих тинејџера у Србији: Остварио је вансеријски упех, а ова особа је имала кључну улогу

Марко је доказ да Србија има пуно талентоване омладине!

Марко Дојчиновић, ученик трећег разреда Правно – пословне школе у Нишу, смер финансијски администратор, већ трећу годину заредом осваја прво место на такмичењу из математике на којима учествују ђаци из средњих школа. Ове године конкуренцију су чинила 83 кандидата из 32 школе.

Иако многи сматрају да је талентован, и сам каже да без пуно рада није могуће постићи велике резултате, а да су главни „кривци“ за његова достигнућа, наставница и професор. Математику је заволео још у Основној школи, још од тада му је ишла од руке.

– Иако нисам ишао на такмичење из математике тада, имао сам одличну наставницу математике Весну Јовић, која је поставила темељ на моје знање из математике. Када сам дошао у средњу школу, мој ментор Саша Манић је препознао мој таленат, па сам вежбајући са њим заволео овај предмет – казао је Марко за Нишке Вести.

Похађао је Основну школу „Бубањски хероји“.На такмичењу је конкуренција била јака као и сваке године, али је успео да се избори за прво место са 13,2 поена више од другопласираног такмичара.- Професор Саша и ја кренемо полако да се спремамо пар месеци пре такмичења, а онда две недеље пре такмицчња интензивно вежбамо по три – четири сата дневно сваки дан.

Марко поред математике, воли економске предмете где се може применити логика, а посебно издваја рачуноводство.Што се тиче даље образовања , каже да још увек није одлучио шта ће студирати, али и да има времена за размишљање.Марко се досада такмичио из физике и хемије у Основној школи.

– Најдаље сам стизао до окружног такмичења, тако да сам се сада на такмичењима из математике први пут такмичио на Републичком нивоу – истиче он.

Професор Саша Манић већ годинама уназад са својим ученицама осваја престижна места на државним такмичењима из ове области.Такође, Марта Соколовић и Анђела Поповић, ученице другог и четвртог разреда ове школе на државном такмичењу, појединачно су освојиле треће место.

Извор: Курир / Фото: Принтсцреен Yоутубе / Белле амие

Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

Држава опет ограничава цене: Хлеб у Србији јефтинији за три динара

Почео други круг пројекта „Дигитализација пијаца“

Пријаве за новчану помоћи по детету почињу 20. августа

Просечна пензија иде на 45.500 динара: Ово је све што треба да знате о новом повећању

Туристичка организација Ужице отпочела реализацију пројекта “E-CrossPass”

Сирогојно Style узима учешће на Међународном фестивалу амбасада у Прагу

Нове цене горива

Две нове изложбе у Рефлектору

Колапс на путу код Ужица: Обрушило се на стотине кубика камења, киша створила одрон