ОГЛАСНА ТАБЛА
УЖИЧКЕ ВЕСТИ ФОТО РАЗГЛЕДНИЦА

Марија Маричић друга финалисткиња „Миливојевог штапа и шешира”

На великој сцени Центра за културу Пожаревац синоћ су представом „Чудо у Шаргану” настављене овогодишње Аматерске глумачке свечаности „Миливојев штап и шешир”. Текст Љубомора Симовића у режији Андријане Симовић изведели су глумци Удружења “Пркос” и Театра “Инат” Културног центра Златибор.

По одиграној представи председник жирија Иван Вучковић признање за сликовито приказани лик уручио је младој глумици Александри Бонџулић која је одиграла улогу Цмиље, девојке са села која у кафани „Шарган“ на периферији Београда ради послове од шанкерице до куварице уз невероватну жељу да се каквим-таквим браком трајно веже за велеград.

Оцена жирија је да титулу Глумац (глумица) вечери понесе Марија Маричић која је креирала улогу Просјакиње, појаве која заправо проси (можда би се пре назвало краде) тугу, јад и бол осталих ликова не би ли их ублажила, али на њену несрећу све поменуто се геометријском прогресијом увећава и враћа попут убитачног бумеранга. Као носилац штапа, Маричићева је уз Душана Јовића друга финалисткиња 19. Аматерске глумачке свечаности „Миливојев штап и шешир”, чији ће се победник знати у суботу 25.фебруара.

Вечерас у 20 сати пред поштоваоцима драмског аматеризма наћи ће ће глумачки ансамбл Српског културног центра „Стеван Сремац“ у Сенти комадом Александра Поповића „Развојни пут Боре шнајдера“. Редитељски печат представи ставио је Дејан Цицмиловић.

Улазнице се могу купити у билет сервису Центра за културу Пожаревац.

Реч народа

Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

Пети пут узастопно одбојкашице Србије на олимпијским играма

ОГЛАСНА ТАБЛА

Гориво поскупљује још шест динара, бићемо апсолутни рекордери

ОГЛАСНА ТАБЛА

Грађани више подизали кеш и стамбене кредите, мање потрошачке

ОГЛАСНА ТАБЛА

Пола запослених у Србији прима мање од 64.734 динара

ОГЛАСНА ТАБЛА

Фигура жене у гусларству: Стеванија једнака међу њима (ФОТО)

ОГЛАСНА ТАБЛА

Меморијално музичко-књижевно вече

ОГЛАСНА ТАБЛА

Традиционалном акцијом удружење “Јефимија” и град Ужице придружили се кампањи “Дај педалу раку” (ВИДЕО)

ОГЛАСНА ТАБЛА

Југословенка у ГКЦ

ОГЛАСНА ТАБЛА

Обележена 82. годишњица ослобођења Ужица

ОГЛАСНА ТАБЛА