ОГЛАСНА ТАБЛА
УЖИЧКЕ ВЕСТИ ФОТО РАЗГЛЕДНИЦА

Марија Маричић друга финалисткиња „Миливојевог штапа и шешира”

На великој сцени Центра за културу Пожаревац синоћ су представом „Чудо у Шаргану” настављене овогодишње Аматерске глумачке свечаности „Миливојев штап и шешир”. Текст Љубомора Симовића у режији Андријане Симовић изведели су глумци Удружења “Пркос” и Театра “Инат” Културног центра Златибор.

По одиграној представи председник жирија Иван Вучковић признање за сликовито приказани лик уручио је младој глумици Александри Бонџулић која је одиграла улогу Цмиље, девојке са села која у кафани „Шарган“ на периферији Београда ради послове од шанкерице до куварице уз невероватну жељу да се каквим-таквим браком трајно веже за велеград.

Оцена жирија је да титулу Глумац (глумица) вечери понесе Марија Маричић која је креирала улогу Просјакиње, појаве која заправо проси (можда би се пре назвало краде) тугу, јад и бол осталих ликова не би ли их ублажила, али на њену несрећу све поменуто се геометријском прогресијом увећава и враћа попут убитачног бумеранга. Као носилац штапа, Маричићева је уз Душана Јовића друга финалисткиња 19. Аматерске глумачке свечаности „Миливојев штап и шешир”, чији ће се победник знати у суботу 25.фебруара.

Вечерас у 20 сати пред поштоваоцима драмског аматеризма наћи ће ће глумачки ансамбл Српског културног центра „Стеван Сремац“ у Сенти комадом Александра Поповића „Развојни пут Боре шнајдера“. Редитељски печат представи ставио је Дејан Цицмиловић.

Улазнице се могу купити у билет сервису Центра за културу Пожаревац.

Реч народа

Podeli članak

Komentari

НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ

Општина Пријепоље обезбедила климе за породлиште, мајстори их уградили џабе – нису наплатили своје услуге

Свака друга фирма у Србији без запослених или с једним радником

Двојицу мушкараца у Ивањици ударио гом док су брали малине

Наредне недеље нови јавни позив за премије за млеко

Извучени први добитници Велике летње наградне игре

„Бубе“ стигле у златиборски ауто-камп

ОГЛАСНА ТАБЛА

Летњи биоскоп на отвореном 21. јула

Данас је Свети Прокопије

ОГЛАСНА ТАБЛА

Снажна подршка ужичким пројектима средствима из опортунитета