OGLASNA TABLA
СПОРТ ПЛУС - УЖИЦЕ ФОТО РАЗГЛЕДНИЦА

Mama je igrala za Srbiju, sada je vreme i za Nikolu! Megin tandem po ukusu Svetislava Pešića – tinejdžeri, a već orlovi!

Oni su novi biseri pod komandom „Karija“ Pešića!

Tandem Meginih tinejdžera Nikola Jović – Nikola Đurišić dobio je ovog novembra veliko priznanje – poziv selektora „A“ reprezentacije Svetislava Pešića na kvalifikacione utakmice za Svetsko prvenstvo 2023.

Jović je ovog leta napunio 18 godina, a Đurišić će tek sledeće godine postati punoletan i nijedan od njih dvojice nije bio ni rođen kada je Pešić sa reprezentacijom naše zemlje osvajao Evropu i svet.

„Kada sam počeo da treniram košarku san mi je bio da igram u reprezentaciji. Ja sam se oduševljavao Milošem Teodosićem, obožavao sam da ga gledam i on mi je na neki način bio uzor, heroj mog detinjstva. Nadam se da ću imati priliku da ga upoznam, a mogućnost da sa njim budem u istom timu za mene je nestvarna“, rekao je Jović.

Mladi Đurišić, sin nekadašnje kapitenke reprezentacije Srbije u odbojci Vesne Čitaković-Đurišić takođe je bio prijatno iznenađen. I naravno – oduševljen.

„Bio je to šok za mene, onaj najpozitivniji mogući. Naći se na spisku sa takvim košarkaškim imenima mi zaista mnogo znači, a posebno jer je poziv stigao od takvog trenera kao što je Svetislav Pešić. Igranje za reprezentaciju je nešto najbolje što može da se desi jednom sportisti. Znam koliko je to važno, jer je i moja mama bila reprezentativka u odbojci i zato ću ako mi se ukaže šansa dati sve od sebe da opravdam očekivanja“.

I Jović i Đurišić su još prošle takmičarske godine debitovali u seniorskom timu Mege, a ove sezone dobili su mnogo značajnije uloge. O tome svedoči i statistika po kojoj Jović na terenu prosečeno boravi 27, a Đurišić 15 minuta.

„Veoma sam zadovoljan u Megi koja je idealna sredina za razvoj mladih igrača. Dobijam mnogo prostora u igri i iskustvo koje skupljam je dragoceno. Treneri u stručnom štabu mi mnogo pomažu. Greške su sastavni deo igre, pogotovo kada ste mlad igrač, a u Megi i kada grešim, ja dobijam priliku da te greške i ispravim, a to je neophodna podrška svakom mladom igraču kome nije lako da se adaptira na prelasku iz juniorske u seniorsku konkurenciju. Imam dosta oscilacija i na tome moram mnogo da radim“, objašnjava Jović, a na njegovu priču se nadovezuje Đurišić.

„Imamo vrhunske uslove za rad, a trener Vladimir Jovanović nam je zaista mnogo posvećen. Pomogao mi je da shvatim košarku na drugačiji način, da se ona igra na oba kraja terena. Veliku zahvalnost dugujemo klubu, jer ovaj poziv u nacionalni tim je posledica sistemskog rada i šanse koja se mladim igračima ukazuje u Megi. Bez obzira na to koliko smo talentovani, da nismo dobili dovoljno prostora u igri, ne bismo ni mogli da budemo na oku selektoru Pešiću“, objasnio je Đurišić.

Mega je minulog vikenda savladala Budućnost i dokazala talenat i potencijal. Oscilacije na početku sezone su i razumljive za najmlađi tim lige.

„Imamo mnogo uspona i padova. Ekipa je zaista mlada, mnogi će se složiti i veoma talentovana, ali često nam se dešavaju prazni minuti. Zato u nastavku sezone moramo da smanjimo oscilacije“, rekao je Jović.

O planovima i ambicijama za nastavak regionalnog takmičenja Đurišić je rekao:

„Imamo velike ciljeve i želimo da se borimo za plasman među šest najboljih ekipa u ABA ligi što obezbeđuje učešće u doigravanju. Regionalno takmičenje ove godine je zaista kvalitetno, sa pregršt odličnih igrača i privilegija je za nas mlade da imamo mogućnost da se nadigravamo sa njima jer posle tako jakih utakmica svi mi postajemo bolji“, dodao je Đurišić.

Izvor: mondo.rs / Foto: MN Press

Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

Поново се одлажу платни разреди

Oglasna Tabla

Данас честитке за празнике готово нико не шаље: Присетите се неких од најлепших честитки које смо некада слали

Oglasna Tabla

Некад Милица, данас Мија! Ово су најчешћа имена у Србији за 2021. годину

Oglasna Tabla

Концерт: Дејан Крсмановић квартет

Oglasna Tabla

ГКЦ Ужице, генератор културних дешавања у граду

Oglasna Tabla

Засеље код Пожеге, коло и трубачи због четири и по километра реконструисаног пута

Oglasna Tabla

У петак „ЦРВЕНА“ на великој сцени Народног позоришта у Ужицу

Oglasna Tabla

Ски школа Пингвин почиње са радом

Oglasna Tabla

На уласку на аутопут из правца Пожеге и Ужица, већ је постављена наплатна рампа

Oglasna Tabla