3.8 C
Uzice
септембар 21, 2019
FOTO RAZGLEDNICA UŽIČKE VESTI

Mališani iz Turice od septembra u obnovljenom školskom objektu

U saradnji sa Kancelarijom za upravljanje javnim ulaganjima, Grad Užice je uzeo učešće u Programu obnove i unapređenja objekata javne namene u javnoj svojini sa projektom Rekonstrukcije objekta Osnovne škole “Stari grad“ u Turici.

Krajem 2016. godine Vlada Republike Srbije je odobrila spisak objekata javne namene koje će finansirati Kancelarija za upravljanje javnim ulaganjima iz sredstava međunarodne razvojne pomoći, finansijskih i nefinansijskih donacija i kredita kao i iz budžeta Republike Srbije, među kojima je i projekat Rekonstrukcije objekta Osnovne škole “Stari grad“ u Turici.

U decembru mesecu 2017. godine Grad Užice je dobio obaveštenje o prihvatanju projektne dokumentacije za rekonstrukciju škole, od strane Kancelarije za upravljanje javnim ulaganjima, gde projektovana vrednost radova iznosi preko 68 miliona dinara.

Zamenik gradonačelnika Nemanja Nešić je ovim povodom istakako da je „u toku zaključivanje ugovora o pravima i obavezama Kancelarije za upravljanje javnim ulaganjima i Grada Užica u realizaciji projekta. Nakon toga pokrenuće se postupak za javnu nabavku za izbor ponuđača, izvođača radova. Ukoliko javna nabavka bude tekla po planu njeno okončanje se očekuje do kraja školske godine“ i dodao da su „u okviru rekonstrukcije postojećeg objekta predviđeni radovi na izmeni načina grejanja, što podrazumeva zamenu energenta i opreme, zatim radovi na zameni stolarije, rekonstrukciji sanitarnih čvorova kao i izmeni funkcionalnog rasporeda određenih prostorija, zameni podova, krovnog pokrivača i krovne konstrukcije, izradi ventilisane fasade.“

„U okviru partera vršiće se izmena i ugradnja ulaznih kapija u školsko dvorište i rekonstrukcija dela postojeće ograde kao i podova ulaznih lođa i spoljnjeg stepeništa na koje je planirano postavljanje neklizajućih keramičkih pločica“ rekao je Nešić i dodao da je „podrška Kancelarije ovom projektu u jednom jako visokom iznosu od preko 560.000 evra, velika suma i za druge investicije, a ne samo za objekat u osnovnom obrazovanju što još više daje na značaju.“

Direktorka škole Stanimirka Smiljanić Raonić je rekla da su učenici, zaposleni i roditelji veoma zahvalni i presrećni što je Grad Užice prepoznao potrebe OŠ „Stari grad“, odnosno izdvojenog odeljenja ove škole u Turici i dodala da joj je drago što će 160 učenika ove škole već od septembra početi novu školsku godinu u komfornijim i savremenijim uslovima.

Užice – Oglasna Tabla/uzice.rs

Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

Данас је Мала Госпојина – Рођење Пресвете Богородице

Oglasna Tabla

Danas jutro prohladno, tokom dana sunčano do 22 stepena

Oglasna Tabla

Održava se Sajam domaće rakije u Šljivovici

Oglasna Tabla

U gepeku Zemunaca čitav tovar nelegalnih cigareta

Oglasna Tabla

Saopštenje za medije Javnog izvršitelja Đorđa Dogandžića povodom slučaja porodice „Ćitić“

Oglasna Tabla

Država preuzima aerodrom Ponikve od Užica

Oglasna Tabla

Mališani iz vrtića „Bambi“ šetnjom obeležili Dan bez automobila (FOTO)

Oglasna Tabla

FOTO DANA: Šmeker se ne postaje, šmeker se rađa

Oglasna Tabla

Izložba radova Nenada Nedeljkova u Galeriji Reflektor

Oglasna Tabla