29.3 C
Uzice
август 22, 2019
FOTO RAZGLEDNICA UŽIČKE VESTI

Malinari radikalizuju proteste i najavljuju nove ispred Vlade

Užice – Udruženje poljoprivrednih proizvođača „Užice“ najavilo je radikalizaciju protesta i kako se navodi u saopštenju, preneće svoju borbu iz unutrašnjosti Srbije ispred Vlade.

U saopštenju se dalje navodi da će protest biti održan 25. decembra 2017. godine sa početkom u 12 sati.

„Usled izostanka reakcije Vlade Srbije i resornih ministarstava po pitanju niske otkupne cene maline za rod 2017. godine i neispunjavanjem obaveza i obećanja iz saopštenja od 23. jula ove godine, udruženja poljoprivrednih proizvođača su primorana na dalju radikalizaciju protesta“, stoji u saopšenju.

Cilj protesta je kako se navodi ispunjenje obećanja datih od strane ministra Branislava Nedimovića i Vlade a koja se odnose na kontrolisanje otkupnih izvoznih cena maline i uvid u prodajne cene maline od proizvođača do ritejlera.

„U tom smislu zahtevamo izveštaj Komisija za zaštitu konkurentnosti kako bi se izvršila korekcija otkupne cene prema poljopprivrednim proizvođačima“, ističe se u saopštenju.

Oni takođe zahtevaju formiranje Nacionalnog saveta za malinu koji će rešavati probleme koji se javljaju svake godine vezano za ovu vrstu proizvodnje.

Inače, protesti u organizaciji Udruženja poljoprivrednih proizvođača „Užice“ kada su se okupili malinari iz cele zapadne Srbije održani su 9. Decembra u Prijepolju kada su nezadovoljni proizvođači maline blokirali magistralnu saobraćajnicu ka Crnoj Gori.

Izvor:Glas zapadne Srbije/naslovna:Sa protesta u Prijepolju, foto: Glas zapadne Srbije

Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

Rekonstrukcija zgrade železničke stanice u Užicu

Oglasna Tabla

Danas na Žestivalu Dečija olimpijada i predstava za decu „Zeka lepotan“

Oglasna Tabla

Hit zimnica za prave gurmane: Cepkanu papriku pravićete svake godine

Oglasna Tabla