20.8 C
Uzice
април 22, 2019
FOTO RAZGLEDNICA UŽIČKE VESTI

Malinari radikalizuju proteste i najavljuju nove ispred Vlade

Užice – Udruženje poljoprivrednih proizvođača „Užice“ najavilo je radikalizaciju protesta i kako se navodi u saopštenju, preneće svoju borbu iz unutrašnjosti Srbije ispred Vlade.

U saopštenju se dalje navodi da će protest biti održan 25. decembra 2017. godine sa početkom u 12 sati.

„Usled izostanka reakcije Vlade Srbije i resornih ministarstava po pitanju niske otkupne cene maline za rod 2017. godine i neispunjavanjem obaveza i obećanja iz saopštenja od 23. jula ove godine, udruženja poljoprivrednih proizvođača su primorana na dalju radikalizaciju protesta“, stoji u saopšenju.

Cilj protesta je kako se navodi ispunjenje obećanja datih od strane ministra Branislava Nedimovića i Vlade a koja se odnose na kontrolisanje otkupnih izvoznih cena maline i uvid u prodajne cene maline od proizvođača do ritejlera.

„U tom smislu zahtevamo izveštaj Komisija za zaštitu konkurentnosti kako bi se izvršila korekcija otkupne cene prema poljopprivrednim proizvođačima“, ističe se u saopštenju.

Oni takođe zahtevaju formiranje Nacionalnog saveta za malinu koji će rešavati probleme koji se javljaju svake godine vezano za ovu vrstu proizvodnje.

Inače, protesti u organizaciji Udruženja poljoprivrednih proizvođača „Užice“ kada su se okupili malinari iz cele zapadne Srbije održani su 9. Decembra u Prijepolju kada su nezadovoljni proizvođači maline blokirali magistralnu saobraćajnicu ka Crnoj Gori.

Izvor:Glas zapadne Srbije/naslovna:Sa protesta u Prijepolju, foto: Glas zapadne Srbije

Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

Bolnica u Užicu dobila ultrazvučni aparat zahvaljujući akciji „Asovi za decu Zapadne Srbije“

Oglasna Tabla

Sindikat srpske policije RC Užice organizuje 24. po redu Memorijalni turnir „Sećanje na Željka Simića“

Oglasna Tabla

Održan šesti Sajam obrazovanja „Zanimanje, zvanje, znanje“ (VIDEO)

Oglasna Tabla