0.2 C
Uzice
децембар 11, 2019
FOTO RAZGLEDNICA UŽIČKE VESTI

Malinari prete blokadom saobraćajnica

Nakon hitnog sastanka Upravnog odbora Udruženja poljoprivrednih proizvođača zapadne Srbije održanog u Prijepolju doneta je odluka da se zatraži prijem kod premijerke Vlade Srbije Ane Brnabić radi rešavanja problema nastalih zbog niske otkupne cene maline. Naime, proizvođači smatraju da su izigrani od strane države i da nije ispunjeno obećanje ministra poljoprivrede Branislava Nedimovića dato krajem jula ove godine da će kako navode malinari Komisija za zaštitu konkurentnosti posredovati u razgovoru između hladnjačara i proizvođača radi postizanja veće konačne cene maline u odnosu na otkupnu akontnu cenu po kojoj su proizvođači dali ovogodišnji rod hladnjačarima. Malinari upozoravaju da je krajnji rok za održavanje sastanka sa premijerkom 29. novembar i da ukoliko se do tada ne sastanu sa Anom Brnabić slede blokade saobraćajnica u svim gradovima zapadne Srbije.

– Usled neuspelih pregovara sa ministarstvom poljoprivrede i neispunjenjem preuzetih obećanja datih u saopštenju ministarstva 1 avgusta tekuće godine, Udruženja poljoprivrednih proizvođača zapadne Srbije primorana su da svoju borbu za cenu radikalizuju u vidu obaveštavanja zemalja uvoznica maline i predočavanje dokaza o malverzacijama počinjenih od strane izvoznika. Udruženja će takođe u narednom periodu izvršiti blokade na teritoriji zapadne Srbije. Ministarstvo poljoprivrede je obavešteno o ovim koracima i od njih je zatraženo da obezbede sastanak sa premijerkom i nadležnim ministrima radi rešavanja ovog, za nas gorućeg problema. Rok za sastanak je 29 novembar. U slučaju neodržavanja sastanka udruzenja će izaći na ulice i krenuti u blokade sa poljoprivrednim proizvođačima – kazao je nakon sastanka održanog u Prijepolju Petar Stakić predsednik Udruženja poljoprivrednih proizvođača Užice.


Petar Stakić predsednik Udruženja poljoprivrednih proizvođaca Užice foto: www.ppmedia.rs

Inače sastatanku Upravnog odbora poljoprivrednih proizvođača zapadne Srbije prisustvovali su članovi udruženja iz Prijepolja, Priboja, Nove Varoši, Užica, Ivanjice i Arilja.

Izvor:PP Media

Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

Šest svetskih medalja iz fizike za srpske osnovce!

Oglasna Tabla

Užički genijalci idu u Šangaj!

Oglasna Tabla

Tribina: Značaj kulturno-istorijske baštine Užica

Oglasna Tabla

Vatru potpirivale sveće, vatrogasci se sat vremena borili sa vatrom (VIDEO)

Oglasna Tabla

Iz drvene čuturice najbolji je cug: Radovanovići za bansekom čuvaju srpsku tradiciju

Oglasna Tabla

Od danas u Srbiji dostava penzija na kućne adrese

Oglasna Tabla

Eko škola u akciji pravljenja novogodišnjih (VIDEO)

Oglasna Tabla

Dečji mjuzikl – Rokenrol za decu u Užicu

Oglasna Tabla

Prodata sevojnička „Budućnost“

Oglasna Tabla