Home / FOTO RAZGLEDNICA / MALINARI NA VIDOVDAN SLOŽNO

MALINARI NA VIDOVDAN SLOŽNO

Na Vidovdan 28. juna svi malinari Srbije pozvani su od strane Asocijacije malinara da stanu sa berbom. Ovo je stav Upravnog odbora Asocijacije koji je održan sinoć u Arilju gde je dogovoreno da će istog dana održati i miran protest u znak protesta zbog niske otkupne cene koja se kreće oko 120 dinara.

Pozivamo malinare da na Vidovdan ne beru maline, a za dalje, odnosno hoće li obustava berbe biti nastavljana, dogovorićemo se naknadno. Cilj je da se suprotstavimo monopolistima koji cenom od 100 do 120 dinara po kilogramu uništavaju seljake i proizvodnju maline u Srbiji – kaže Dobrivoje Radović, predsednik Asocijacije malinara Srbije.
U Arilju će, tačno u podne, na Vidovdan biti održan protesti malinara iz ovog grada, Ivanjice, Požege, Kosjerića i susednih opština a slični protesti najavljeni su i za druga malinarska područja u Srbiji.

Planiramo da se do srede sastanemo sa predsednicima opština i da od njih čujemo da li podržavaju zahteve malinara kao što je to Arilje već učinilo. Sa situacijom oko otkupa maline upoznaćemmo i predsednika države i nadležne ministre – kaže Radović.

Izvor:facebook.com/www.seloinfo/

Podeli članak

Komentari

https://matis.rs/