22.4 C
Uzice
јул 21, 2019
FOTO RAZGLEDNICA VESTI IZ OKRUGA

Malinari na sledeće izbore izlaze kao stranka?

Udruženje poljoprivrednih proizvođača iz Užica i Udruženje poljoprivrednih proizvođača Mačva iz Šapca na sastanku održanom u nedelju u Prijepolju, potpisali su Memorandum o saradnji i doneli načelnu odluku da na sledećim lokalnim i parlamentalnim izborima izađu kao grupa građana, ili će do tada formirati stranku Poljoprivrednih proizvođača – malinara, rekao je za Glas zapadne Srbije predsednik Udruženja Limska dolina iz Prijepolja Sanel Dizdarević.

Prema njegovim rečima ovakvu odluku su doneli jer smatraju da je to jedini način da se čuje njihov glas i da se izbore za svoja prava.

Dogovoreno je formiranje Unije malinara, zajednički nastup u svim akcijama i pregovorima udruženja, formiranje radnih grupa i druge aktivnosti.

Sa istog sastanka poslat je dopis svim relevantnim državnim institucijama, uključujući i predsednika Aleksdra Vučića, da se što pre uključe u rešavanje problema malinara te da se počnu ispunjavati obećanja data nakon prekinitog protesta malinara letos u Prijepolju.

Janjušević ispoštovao obećano

“Nakon protesta koji je prekinut zbog garancija naraodnog poslanika Krsta Janjuševića, da ćemo biti ispoštovani u skoro svim našim zahtevima, mogu da kažem da je napravljen značajan pomak. Dobili smo fabriku za preradu voća koja će biti otvorena u Slobodnoj zoni Priboj”, kaže Dizdarević. On je istakao da je u toku izrada projektne dokumentacije koja bi trebalo da bude završena do kraja godine, a potom se očekuje izvođenje radova na samom objektu, čim vremenski uslovi to dozvole.

“Prerađivački kapaciteti te fabrike biće oko 10 hiljada tona i to će biti najveća fabrika tog tipa u Srbiji”, kaže Dizdarević.

On dodaje da će se boriti da dobiju jedno odeljenje poljoprivrednog smera u Prijepolju kao i za otvaranje regionalnog centra za voćarstvo.

Izvor: Glas zapadne Srbije

Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

Aleksandar Aleksić vicešampion skokova u Višegradu

Oglasna Tabla

Pola ljudi iz unutrašnjosti bi da ode iz Srbije, Beograd više nije zanimljiv

Oglasna Tabla

Organizovana krađa malina u ivanjičkom zaseoku

Oglasna Tabla