3.2 C
Uzice
март 19, 2019
FOTO RAZGLEDNICA UŽIČKE VESTI

Malinari ljuti na vladu, ministarstvo i hladnjačare, najavljuju proteste

Nakon neuspelih pregovora u vladi o otkupnoj ceni maline, udruženja malinara Zlatiborskog okruga najavila su danas, sa skupa u Priboju, da će postupno radikalizovati proteste, a prvo će organizovati skup upozorenja u Bistrici, na magistralnom putu ka Jadranu, uz učešće malinara Priboja, Prijepolja, Nove Varoši i Užica.

Predstavnici upravnog odbora udruženja malinara izvestili su više od 400 malinara o pregovorima u resornom ministarstvu, održanim 25 decembra.

– Cena je ostala ista kao prošle godine, cena nije izjednačena u celoj Srbiji, ljudi iz ovih krajeva Srbije nemaju izjednačenu cenu sa Ariljem. Znači, tu nije postignut nikakav dogovor” – kaže Slađana Stanković iz Udruženja poljoprivrednih proizvođača Užice.

Malinari su, kako se čulo, nezadovoljni odnosom prema njima i vlade, i resornog ministarstva i hladnjačara.

– Ako neće da nas ispoštuju, ako ne možemo ništa da uradimo, šta nam ostaje drugo, nažalost, nego protesti – navodi Mile Klisura iz Udruženja malinara limske doline Priboj.

Izvor:www.blic.rs

Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

VOLIM MOG MILOJKA (74) IAKO JE STARIJI 53 GODINE! SVI KAŽU DA SAM S NJIM ZBOG PARA, A MI ŽIVIMO OD 50.000 DINARA! Milijana (21) iz Požege o čijoj vezi bruji Srbija otvorila dušu i otkrila sve!

Oglasna Tabla

SNS Užice: Najoštrije osuđujemo divljačko ponašanje dela opozicije

Oglasna Tabla

Mihajlović: Krajem marta počinju radovi na auto-putu ka Požegi

Oglasna Tabla