Užice Oglasna Tabla
FOTO RAZGLEDNICA VESTI IZ OKRUGA

Malinar tužio osiguravajuću kuću zbog grada

Arilje – Dejan Rajković iz Arilja tužio je kuću „Generali osiguranje Srbija” Osnovnom sudu u svom mestu,

zahtevajući naknadu štete od 500.000 dinara zbog netačno utvrđenog činjeničnog stanja.

On je sa „Generalima” zaključio ugovor o osiguranju useva i plodova za razdoblje od 23. aprila do 15. avgusta prošle godine, na parcelu od 1,14 hektara pod malinom, na prinos od 17,60 tona po hektaru i 160 dinara po kilogramu. U tužbi se, dalje, navodi:

„Tužilac je 7. maja 2018. podneo prijavu štete od grada i sledećeg dana na lice mesta izašao je procenitelj, dok je tužilac sa suprugom i radnikom bio u malinjaku. Bilo je veče i procenitelj nije prošao kroz malinjak, već je zasad pogledao sa vrha parcele i rekao da ima oštećenja ali da nema vremena da pregleda malinjak i da će naknadno doći, za desetak dana. Tada je tužiocu dao zapisnik na potpis, rekavši mu da je to potrebno kao dokaz da je bio na terenu. Tužilac nije imao razloga da procenitelju ne veruje, a kako je bilo u toku prskanje maline, i veče, zapisnik je potpisao. Tek kasnije, kod kuće, video je konstataciju u zapisniku da je evidentirana šteta od 5 procenata. Tome nije pridavao značaj, smatrajući to proceniteljevom formalnošću, budući da je obećao izlazak i pravu procenu za desetak dana”.

Kao dokaz za ove navode Rajković je predložio saslušanje troje svedoka iz Mirosaljaca, kao i procenitelja Dragana Stojkovića, dodajući u tužbi:

„Ubrzo posle ovog izlaska procenitelja, tužilac se razboleo i bio je na lečenju u bolnici. Procenitelj nije dolazio. Dana 17. jula 2018. isti procenitelj izašao je radi procene štete na parcelama Velisava Milosavljevića, udaljenim oko stotinu metara od parcela tužioca, koju je Velisav prijavio takođe 7. maja. Napravljen je zapisnik i konstatovana šteta od 25 odsto. Slaviša Milosavljević, sin Velisavljev, telefonom je obavestio tužioca koji je još bio u bolnici, rekavši da je procenitelj ponovo dolazio i sa njim Milka Jojić, službenik ` Generali osiguranja`, sa kojom je polisa osiguranja i zaključena. Tužilac je pozvao Milku, ona je upoznala procenitelja da se javio tužilac zahtevajući da se pogledaju njegove maline, a procenitelj je tom prilikom rekao da neće ići u njegove parcele da vrši procenu”.

Izvor: RINA

Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

Rusija ukida ograničenja na uvoz svinjetine iz Srbije?

Oglasna Tabla

SVADBA, SVADBA: Udala se odbojkašica Suzana Ćebić (FOTO)

Oglasna Tabla

Palačinke od samo dva sastojka: Spremaju se ekspresno, a odlične su za doručak ili večeru

Oglasna Tabla

Kako nam aplikacije kradu podatke

Oglasna Tabla

U Srbiji će uskoro biti uvedeno dvogodišnje srednje obrazovanje za čak 40 najtraženijih zanimanja

Oglasna Tabla

AFC Zlatibor 2020: Ninčić debitovao pobedom, šampionski pojas za Georgijeva (VIDEO)

Oglasna Tabla

Vremenska prognoza za ponedeljak – 17. februar

Oglasna Tabla

Uštede od digitalizacije 5 miliona dinara

Oglasna Tabla

Izložba slika Mire Petaković

Oglasna Tabla