12.2 C
Uzice
новембар 16, 2019
FOTO RAZGLEDNICA VESTI IZ OKRUGA

Malinar tužio osiguravajuću kuću zbog grada

Arilje – Dejan Rajković iz Arilja tužio je kuću „Generali osiguranje Srbija” Osnovnom sudu u svom mestu,

zahtevajući naknadu štete od 500.000 dinara zbog netačno utvrđenog činjeničnog stanja.

On je sa „Generalima” zaključio ugovor o osiguranju useva i plodova za razdoblje od 23. aprila do 15. avgusta prošle godine, na parcelu od 1,14 hektara pod malinom, na prinos od 17,60 tona po hektaru i 160 dinara po kilogramu. U tužbi se, dalje, navodi:

„Tužilac je 7. maja 2018. podneo prijavu štete od grada i sledećeg dana na lice mesta izašao je procenitelj, dok je tužilac sa suprugom i radnikom bio u malinjaku. Bilo je veče i procenitelj nije prošao kroz malinjak, već je zasad pogledao sa vrha parcele i rekao da ima oštećenja ali da nema vremena da pregleda malinjak i da će naknadno doći, za desetak dana. Tada je tužiocu dao zapisnik na potpis, rekavši mu da je to potrebno kao dokaz da je bio na terenu. Tužilac nije imao razloga da procenitelju ne veruje, a kako je bilo u toku prskanje maline, i veče, zapisnik je potpisao. Tek kasnije, kod kuće, video je konstataciju u zapisniku da je evidentirana šteta od 5 procenata. Tome nije pridavao značaj, smatrajući to proceniteljevom formalnošću, budući da je obećao izlazak i pravu procenu za desetak dana”.

Kao dokaz za ove navode Rajković je predložio saslušanje troje svedoka iz Mirosaljaca, kao i procenitelja Dragana Stojkovića, dodajući u tužbi:

„Ubrzo posle ovog izlaska procenitelja, tužilac se razboleo i bio je na lečenju u bolnici. Procenitelj nije dolazio. Dana 17. jula 2018. isti procenitelj izašao je radi procene štete na parcelama Velisava Milosavljevića, udaljenim oko stotinu metara od parcela tužioca, koju je Velisav prijavio takođe 7. maja. Napravljen je zapisnik i konstatovana šteta od 25 odsto. Slaviša Milosavljević, sin Velisavljev, telefonom je obavestio tužioca koji je još bio u bolnici, rekavši da je procenitelj ponovo dolazio i sa njim Milka Jojić, službenik ` Generali osiguranja`, sa kojom je polisa osiguranja i zaključena. Tužilac je pozvao Milku, ona je upoznala procenitelja da se javio tužilac zahtevajući da se pogledaju njegove maline, a procenitelj je tom prilikom rekao da neće ići u njegove parcele da vrši procenu”.

Izvor: RINA

Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

Zaboravite lift: Evo zašto je dobro penjati se uz stepenice svaki dan

Oglasna Tabla

16. novembar obeležava se kao Međunarodni dan tolerancije

Oglasna Tabla

Tajna pametne dece je u rečima koje čuju od svojih roditelja

Oglasna Tabla

На данашњи дан почела је Колубарска битка

Oglasna Tabla

Dva proverena recepta za savršen kiseli kupus

Oglasna Tabla

Ratni tenk „hočkis” iz Drugog svetskog rata pomeren zbog uređivanja platoa

Oglasna Tabla

Srbija prodaje 22 vojna kompleksa: Ponuđene kasarne, skladišta i jedna komanda

Oglasna Tabla

Poslednja utakmica u Užicu – Sloboda danas želi da kruniše jesen!

Oglasna Tabla

10 tipova ljudi na srpskim slavama

Oglasna Tabla