OGLASNA TABLA
FOTO RAZGLEDNICA VESTI IZ OKRUGA

Malim Jovanovićima sa Opaljenika sutra će osvanuti najradosniji dan (VIDEO)

Porodica Jovanović iz ivanjičkog sela Opaljenik zahvaljujući ljudima dobrog srca useliće se sutra u novu kuću.

Troje mališana, Danijela (10), Davida (11), Miloš (14) i otac Momčilo koji su, do sada, živeli u nehumanim uslovima, po prvi put osetiće toplinu doma. Crkvena opština Brezova, u saradnji sa MZ Opaljenik i Udruženjem građana za naprednije selo, pre tri meseca pokrenula je akciju pomoći porodici Jovanović nakon čega se usključila lokalna samouprava i veliki broj humanih ljudi. Svi su pomogli, čak je i na adresu predsednika opštine Ivanjica stigao televizor od Milovana Nikolića iz Sombora, koji je danas uručen mališanima.

Uz novu kuću potpuno opremljenu belom tehnikom i nameštajem, lokalna samouprava je Jovanovićima kupila parcelu i sadnice malina kako bi mogli da ostvare osnovne prihode za život.

Ni u najlepšim snovima Jovanovići nisu mogli da zamisle ovaj dan koji će u njihove živote uneti tpliko radosti i topline.

Podsećamo ova sjajna deca odrastala su bez osnovnih uslova za život. Toliko tuge i bola, koje su mališani hrabro nosili na svojim nejakim plećima, nije odavno zabeleženo pod kapom nebeskom. Oni nisu imali kupatilo, toplu vodu, pa čak ni dovoljno kreveta za spavanje. A u svoj toj muci preradno su ostali i bez majke.

Sutra će za njih osvanuti jedan nov, svetliji i topliji dan obojen bojama lepše budućnosti.

Izvor: infoliga.rs

Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

“Nemojte me pipati, molim vas!” Učenika iz Užica seksualno zlostavljao taksista koji ga je vozio na maturski ispit. Policija odmah privela napasnika!

Oglasna Tabla

Od sutra stroga kontrola – svi uređaji policije otkrivaće pijane i drogirane vozače

Oglasna Tabla

Najbolje užičko-Najveći pećinski portal na Balkanu

Oglasna Tabla

Zašto nikako ne smete da stavljate krastavac i paradajz zajedno u salatu

Oglasna Tabla

Otkrila je Novaka, proglašena za jednog od najboljih trenera na svetu, a od svog radase nije obogatila: Ovo je priča o legendarnoj Jeleni Genčić (VIDEO)

Oglasna Tabla

Svetski dan velnesa obeležen na Zlatiboru (VIDEO)

Oglasna Tabla

Održano školsko takmičenje u ribolovu (VIDEO)

Oglasna Tabla

Biblioteka vas čeka

Oglasna Tabla

I jutros smo platili Titov dug: Legla nam je rata od 20 miliona evra

Oglasna Tabla