14.6 C
Uzice
јун 12, 2019
FOTO RAZGLEDNICA UŽIČKE VESTI

„Mali Joakim“ u Narodnom pozorištu

Užičko Narodno pozorište od danas je domaćin Festivala profesionalnih pozorišta za decu i mlade “Mali Joakim“. Narednih sedam dana užički mališani moći će da uživaju u dečijim predstavama koje su u profesionalnim pozorištima nastale u proteklih godinu dana.

Na svečanom otvaranju danas u podne, najmlađim Užičanima se obratio zamenik gradonačelnika Užica Nemanja Nešić:

„Činjenica da će naš grad biti domaćin festivala „Mali Joakim“ posebno nas raduje, jer deca na našim prostorima retko posećuju pozorište, što bi svakako trebalo da se menja. Susret sa teatrom u detinjstvu može biti od presudnog značaja za podsticanje dečije radoznalosti i mašte i formiranje stava prema umetnosti uopšte. Deca po svojoj prirodi svet oko sebe sagledavaju i doživljavaju kroz igru, a od svih oblika umetnosti dramska im je najbliža. Kroz nju deca otkrivaju sama sebe, svet koji ih okružuje, istražuju svoje ponašanje i odnose sa svetom, otkrivaju stvarnost, uočavaju šta je bitno“, rekao je Nešić.

„Dete ne može samo sebe da povede u pozorište. Zato pozivam mame i tate, bake i deke i sve ostale koji su najmlađima bliski da povedu decu u Narodno pozorište u Užicu narednih dana. Imaće priliku da pogledaju najbolje pozorišne predstave namenjene deci i mladima.  Pružimo deci mogućnost da zavole pozorište, da ostvare svoje pravo na učešće i uživanje u kulturi“, naveo je Nešić.

Prvog dana festivala na programu je prva takmičarska predstava “Damojed“, Prvog prigradskog pozorišta iz Lazarevca. Repertoar za neredne dane pogledajte OVDE.

Izvor: uzice.rs

Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

Emisija „Priča se“-Predstavljamo vam Maju Vermezović (VIDEO)

Oglasna Tabla

Erski humor- tema novog filma osnovaca iz Ravni

Oglasna Tabla

Udruženje „Veterani Zlatibora“ – čuvari narodne tradicije (VIDEO)

Oglasna Tabla