ОГЛАСНА ТАБЛА
СРБИЈА ФОТО РАЗГЛЕДНИЦА

Мајка ученика петог разреда претукла наставницу у основној школи, наставница завршила у болници: Без наставе у ОШ „Јован Дучић“ у петак због напада

У Основној школи „Јован Дучић“ на Новом Београду данас је мајка ученика петог разреда физички напала наставницу због оцене. Претучена жена је превезена у болницу, настава је обустављена, а деца су пуштена кућама. Запослени су очајни, узнемирени због, како кажу, још једног у низу напада на колеге.

Инцидент се догодио у току другог часа. Мајка једног ученика је дошла у школу и тражила да се видии са наставницом биологије. Наставница је сишла доле, а мајка дечака је питала зашто је њеном детету закључена оцена два када има просек за три, испричала је једна од запослених, сведок догађаја у тој школи која је желела да остане анинимна.

Наставница биологије је, како је испричала саговорница Н1, мајци предочила да он нема просек за три и позвала је у свој кабинет како би јој то и показала у електронском дневнику. Када јој је колегиница објаснила да се сабирају оцене из оба полугодишта, мајка је бурно реаговала и рекла да ће да иде код директорке са чим се сложила и наставница.

„Изашла је из кабинета, тада је почео велики одмор али мајка се одједном вратила. Само је чула како су лупила врата, повукла је за косу, оборила на под, лупала њеном главом о под, говорила ружне речи, да ће да је пребије, шутирала је ногама док је лежала на поду“, испричала је саговорница Н1.

Говорила је, како прича запослена у школи „Јован Дучић“: „не знаш ти ко сам ја, да не зна с ким се качи и да неће изаћи жива из школе“.

Наставница је покушавала да дозове у помоћ али је због изолације у кабинету, и буке због великог одбора нико није чуо, успела је некако, прича њена колегиница, да сиђе и позове полицију, а мајка је наставила да понавља да ће да је убије и хладнокрво сачекала полицију и дала изјаву.

Повређеној наставници су, како прича саговорница Н1, дијагностикована је дисторзија грудног коша, повреда врата, стављена крагна, има повреду листа и јако је узнемирена.

„Осећамо се небезбедно када идемо на посао. Ово је бар пети случај у претходних месец два“, истакла је она.

Требало би, како сматра да се обустави настава како би се ово решило.

„Учитељи и наставници желе да изађу у сусрет деци да поправе оцену, али они (родитељи) траже нешто више. Као да их интересује само оцена, а не квалитет знања и какво је његово понашање. Све више нам прете и деца и родитељи. Мај и јун се претворио у лов на наставнике и учитеље“, сматра саговорница Н1.

Повређена наставница је колима Хитне помоћи превезена у Земунску болницу.

„Драги сви, нажалост крај школске године је у нашој школи обележен физичким нападом родитеља петака на наставницу, која је колима хитне помоћи пребачена у Земунску болницу.

Савет родитеља позива све родитеље да сутра скупом испред школе у 17 часова покажемо, најпре деци, а нажалост морамо и многим родитељима, да смо против насиља генерално, а посебно против вршњачког и насиља над онима којима поверавамо своју децу! Просветни радници морају да се подигну на много виши ниво поштовања, јер је будућност наше деце у њиховим и нашим рукама!“, наводи се у поруци директорке ове школе која је прослеђена родитељима.

У Основној школи „Јован Дучић“ на Новом Београду у петак неће бити наставе, а након што је мајка једног петака пребила и тешко повредила наставницу у тој школи, због оцене коју је закључила њеном детету, преноси Н1.

Н1

Podeli članak

Komentari

НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ

Летња школа роботике

Сарадња са градом Асуаном у свим областима, наредни сусрет у Ужицу у октобру

Рефест од 24. до 26. јула на Тић пољу

Богат програм “Златиборског културног лета“

СПЦ обележава празник посвећен светим мученицима Козми и Дамјану, у народу познат као Врачеви

Сунчано и врело из дана у дан – морамо се прилагодити јер ће потрајати

Савети неуролога – које симптоме не смете да игноришете у врелим данима

Летња школа роботике

Бесплатни превентивни прегледи у ОБ Ужице