31.3 C
Uzice
август 21, 2019
FOTO RAZGLEDNICA ZLATIBORSKE VESTI

MAĐARSKA: Zlatibor osvaja i Budimpeštu

Turistička organizacija „Zlatibor“ ulaže napore da se promotivnim aktivnostima i prezentacijama predstavi turistima širom Evrope i osvoji nova tržišta. Turistička ponuda Zlatibora prvi put je predstavljena mađarskoj javnosti prezentacijom koja je održana 21. septembra u ambasadi Republike Srbije u Budimpešti. Prezentacija je organizovana od strane srpske ambasade u Mađarskoj, a pored TO „Zlatibor“, mađarskoj javnosti predstavio se i zdravstveni institut „Čigota“.

Prezentaciji Zlatibora prisustvovao je ambasador Republike Srbije u Mađarskoj, gospodin Rade Drobac, predstavnik privredne komore Budimpešte Bornemisa Miklos, predstavnici mađarskih medija, turoperatora i turističkih agencija iz Mađarske.

Javnosti su se obratili predsednik Skupštine opštine Čajetina Miloje Rajović i direktor TO „Zlatibor“ Vladimir Živanović, koji su se zahvalli domaćinima na gostoprimstvu i iskazali zahvalnost što je Zlatibor dobio priliku da se mađarskim turistima predstavi u najboljem svetlu.

Predstavnici mađarske turističke privrede veoma su zainteresovani za ponudu Zlatibora jer, kako su istakli, Zlatibor može biti konkurentna turistička destinacija planinskim centrima Austrije i interesantna destinacija za mađarske turiste. Duga tradicija, burna istorija i bogato kulturno-istorijsko nasleđe najviše privlače goste iz Mađarske da posete Zlatibor i zapadnu Srbiju, a nakon predstavljanja zimskog i letnjeg rekreativnog turizma, zainteresovali su se i za taj segment ponude.

Na sastancima koji su održani posle prezentacije dogovorena je poseta novinara i predtavnika turističke privrede Mađarske Zlatiboru kako bi se na pravi način upoznali sa lepotama Zlatibora, ponudom hotela, restorana i receptivnih agencija na destinaciji, u cilju stvaranja uspešne saradnje.

Izvor:srbin.info

Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

Počeo Žestival sa „Veče Užičkih aforističara i sećanje na užičke legende“ (VIDEO)

Oglasna Tabla

Otvoren zlatiborski muzej maketa

Oglasna Tabla

Međugradski autobusi ići će auto-putem Miloš Veliki tek od oktobra 2020.

Oglasna Tabla