13.3 C
Uzice
октобар 17, 2019
FOTO RAZGLEDNICA ZLATIBORSKE VESTI

Mađari u septembru na Zlatiboru

Turistička organizacija Zlatibor održala je prezentaciju turističkih potencijala ove planine u sredu, 18. aprila 2018. godine u Budimpešti. Prezentacija je održana u okviru predstavljanja regije Zapadna Srbija i nastavak je do sada uspešne saradnje sa mađarskom privredom, u cilju povećanja broja mađarskih turista na Zlatiboru i celoj Zapadnoj Srbiji.

Prezentacija je zvanično počela u ambasadi Republike Srbije u 10.00 časova. Skup su pozdravnim govorima otvorili ambasador Srbije u Mađarskoj, gospodin Rade Drobac, predsednik Privredne komore Budimpešte Bornemisa Mikloš, Giorgi Torok, predsednik Mađarsko-srpske trgovinske i industrijske komore i direktor Turističke organizacije regije Zapadna Srbija Miroslav Rađen.

Nakon obraćanja i pozdravnih govora, usledila je slikovita prezentacija turističkih potencijala Zapadne Srbije, a prisutni gosti imali su priliku da na kratko proputuju jednom od najlepših regija naše zemlje.

Mediji su najviše pažnje posvetili Zlatiboru, kao destinaciji broj jedan u Zapadnoj Srbiji. Veliko interesovanje vladalo je za predstojeću letnju sezonu, okolne lokalitete, adrenalinske sadržaje i ponudu hotela.

Da bi na najbolji način doživeli Zapadnu Srbiju, za goste prezentacije pripremljena je degustacija gastronomskih specijaliteta. Na trpezi su se našli autentični ukusi i mirisi, zlatiborska pršuta, sir, pita od heljde, voćni sokovi, domaća rakija.

Drugi deo dana bio je rezervisan za prezentaciju Zlatibora i Zapadne Srbije mađarskim turoperatorima. U restoranu „Black Dog“ u centru Budimpešte preko 40 predstavnika turističke privrede Mađarske prisustvovalo je prezentaciji i upoznalo se sa potencijalima i atrakcijama Zlatibora.

Na radnom sastanku koji je održan u okviru ovog skupa, dogovorena je poseta predstavnika mađarskih turoperatora, medija i blogera Zapadnoj Srbiji, a Zlatibor, kao najveći turistički centar regije, svakako je nezaobilazna destinacija koju će naši severni susedi prvo posetiti. Studijska tura biće organizovana u septembru mesecu, u organizaciji agencije „Alfa travel“, čiji je vlasnik Deneš Danko pokrenuo mađarsko-srpski internet portal, koji ima za cilj povezivanje dva naroda i predstavljanje turističkih potencijala Srbije Mađarima.

Izvor: TO Zlatibor

Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

Nikola Đuričko: Nova generacija ne zna ko je Ivo Andrić, ali zna ko je Mimi Oro

Oglasna Tabla

Sloboda sa gimnazijalcima u revijalnom meču

Oglasna Tabla

Od 1.730 škola Osnovna škola “Stari grad” iz Užica pobedila u akciju “2000 lopti za buduće asove”

Oglasna Tabla

Jesenje promocije Zlatibora

Oglasna Tabla

Najjači prirodni lek: Popravlja pamćenje, topi masnoće, poboljšava vid i sluh

Oglasna Tabla

Krenuo iz Užica za Beograd, javio se sa stanice, a kada su ga sledeći put pozvali na mobilni pretrnuli su od straha!

Oglasna Tabla

Bibliotekarke OŠ „Dušan Jerković“ predstavljaju Srbiju na Svetskom kongresu školskih bibliotekara

Oglasna Tabla

Kineskim turistima zapadna Srbija idealna za odmor

Oglasna Tabla

5. revija predstava za decu Oktobarske čarolije – „Mačak u čizmama“

Oglasna Tabla