-4.4 C
Uzice
децембар 6, 2019
FOTO RAZGLEDNICA ZLATIBORSKE VESTI

Mađari u septembru na Zlatiboru

Turistička organizacija Zlatibor održala je prezentaciju turističkih potencijala ove planine u sredu, 18. aprila 2018. godine u Budimpešti. Prezentacija je održana u okviru predstavljanja regije Zapadna Srbija i nastavak je do sada uspešne saradnje sa mađarskom privredom, u cilju povećanja broja mađarskih turista na Zlatiboru i celoj Zapadnoj Srbiji.

Prezentacija je zvanično počela u ambasadi Republike Srbije u 10.00 časova. Skup su pozdravnim govorima otvorili ambasador Srbije u Mađarskoj, gospodin Rade Drobac, predsednik Privredne komore Budimpešte Bornemisa Mikloš, Giorgi Torok, predsednik Mađarsko-srpske trgovinske i industrijske komore i direktor Turističke organizacije regije Zapadna Srbija Miroslav Rađen.

Nakon obraćanja i pozdravnih govora, usledila je slikovita prezentacija turističkih potencijala Zapadne Srbije, a prisutni gosti imali su priliku da na kratko proputuju jednom od najlepših regija naše zemlje.

Mediji su najviše pažnje posvetili Zlatiboru, kao destinaciji broj jedan u Zapadnoj Srbiji. Veliko interesovanje vladalo je za predstojeću letnju sezonu, okolne lokalitete, adrenalinske sadržaje i ponudu hotela.

Da bi na najbolji način doživeli Zapadnu Srbiju, za goste prezentacije pripremljena je degustacija gastronomskih specijaliteta. Na trpezi su se našli autentični ukusi i mirisi, zlatiborska pršuta, sir, pita od heljde, voćni sokovi, domaća rakija.

Drugi deo dana bio je rezervisan za prezentaciju Zlatibora i Zapadne Srbije mađarskim turoperatorima. U restoranu „Black Dog“ u centru Budimpešte preko 40 predstavnika turističke privrede Mađarske prisustvovalo je prezentaciji i upoznalo se sa potencijalima i atrakcijama Zlatibora.

Na radnom sastanku koji je održan u okviru ovog skupa, dogovorena je poseta predstavnika mađarskih turoperatora, medija i blogera Zapadnoj Srbiji, a Zlatibor, kao najveći turistički centar regije, svakako je nezaobilazna destinacija koju će naši severni susedi prvo posetiti. Studijska tura biće organizovana u septembru mesecu, u organizaciji agencije „Alfa travel“, čiji je vlasnik Deneš Danko pokrenuo mađarsko-srpski internet portal, koji ima za cilj povezivanje dva naroda i predstavljanje turističkih potencijala Srbije Mađarima.

Izvor: TO Zlatibor

Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

Tragičan kraj: Dobrila pronađena mrtva

Oglasna Tabla

Ujutru mraz, tokom dana sunčano i malo toplije: Temperatura do 11 stepeni

Oglasna Tabla

Ugašen požar u zlatiborskom hotelu Narcis, nema povređenih

Oglasna Tabla

Nema popusta na „crni petak“, samo na crveno slovo i krsnu slavu!

Oglasna Tabla

U oktobru Zlatibor bio najposećenije turističko mesto u Srbiji

Oglasna Tabla

Balkansko Prvenstvo u karateu: Lidija Trmčić i Jana Radović u borbi za medalju

Oglasna Tabla

Manastir Rujan čeka freskopisce (VIDEO)

Oglasna Tabla

Od nove godine novi uslovi za odlazak u penziju

Oglasna Tabla

Uhapšen lekar u Priboju: Primao mito i pravio lažne izveštaje, privedeno još petoro

Oglasna Tabla