13.8 C
Uzice
август 19, 2019
BAJINOBAŠTANSKE VESTI Uncategorized

M3 U BAJINOJ BAŠTI

Od 29. do 31. maja u Bajinoj Bašti se održava niz aktivnosti u okviru Maja meseca matematike. 

U Bajinoj Bašti se ove godine četvrti put za redom organizuje Maj mesec matematike. Organizator je Društvo matematičara Bajine Bašte (DMBB) u saradnji sa Centrom za promociju nauke. 

U ponedeljak, 29. maja, održaće se prvi put ekipno takmičenje ”Drinski matematički kup osnovnih škola” u hotelu Beli bor na Tari sa početkom u 10 časova. Na takmičenju će učestvovati učenici osnovnih škola iz opština Bajina Bašta, Bratunac, Višegrad, Ljubovija i Srebrenica. 

Sutradan, 30. maja, u prostorijama galerije Ustanove Kultura u Bajinoj Bašti u 19 časova učenik drugog razreda Gimnazije Đorđe Aksentijević, predstaviće svoju prezentaciju o Mihailu Petroviću Alasu. Nakon toga na istom mestu održaće se javna odbrana maturskog rada ”Ekstremne vrednosti funkcija” učenika Gimnazije Dejana Jovanovića.

U sredu, 31. maja, u Gimnaziji ”Josif Pančić” u Bajinoj Bašti od 13 časova biće predstavljeni rezultati izabranih zadataka sa državnih takmičenja iz matematike. Rešenja će predstaviti učenici ove škole Jelena Nešković, Stefan Nikolić i Jovan Đorđević.

Izvor: elementarium.cpn.rs
Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

Nađeno telo Beograđanina koji je nestao na Drinskoj regati

Oglasna Tabla

Dan opštine Bajina Bašta

Oglasna Tabla

Beograđanin nestao na Drinskoj regati

Oglasna Tabla